Genç dernek başkanı 24 Haziran Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde CHP İzmir milletvekili adayları ile İzmir'in 30 ilçesindeki saha çalışmalarında yer aldı. Türkmentepe CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi de mitiglerde yalnız bırakmadı. Cumhuriyet Halk Patisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı STK toplantılarına da dernek başkanı olarak katılım gösteren Türkmentepe Diyabakır, Şırnak, Uşak gibi Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde saha çalışmalarına da katılıp seçim çalışmalarına destek vermişti.

ÇALIŞMALARA MUHTARLARDAN BAŞLADI

Şimdi ise yerel seçim hazırlıklarını sürdüren Türkmentepe Foça ilçesin de yer alan 16 mahallenin muhtarlarına ziyaretler gerçekleştirdi. Kendisi de dernek başkanı olduğu için Sivil Toplum Kuruluşlarına(STK) ayrıca önem veren Türkmentepe STK 'larla da sık sık biraraya geliyor.
Göçmen derneği başkanı Türkmentepe son olarak Foçalı dostlarıyla kahvaltı etkinliğinde buluştu. Kahvaltı da Yeni Foça Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Mehmet Yiğitalp'in Foça Belediye Başkan aday adaylığına talip olup olmayacağı sorusu üzerine Türkmentepe, "Yerel seçim süreci başladı. Biliyoruz ki ikidar yerelden başlar. Bizde bu yönde çalışmalarımıza başladık. Daha iyiyi yapmak için, umudu büyütmek için, çalışacağız" dedi.