İZ GAZETE - İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel İz Gazete'ye yaptığı açıklamada  YSK'nın İstanbul kararını değerlendirdi.

Özkan, "YSK'nın iptal yönünde alacağı her karar kaotik olduğunu daha önce belirmiştim. Seçimleri güvenli bir şekilde gerçekleştirmek YSK'nın görevi. Ancak maçın içerisinde değil, maç bittikten sonra kural değiştiriyorlar.  Ayrıca bu seçimlerin tekrarlanması bir başka sorunu da beraberinde getirecektir.  Sandıktan çıkacak sonucun, halkın iradesinin  yönetimlere yansıyacağı düşüncesinden uzaklaşacaktır toplum. Bugüne kadar örneği yaşanmamış bir şey. Henüz gerekçesini bilmiyorum. YSK'nın bu kararı hukuk ve demokrasi adına kabul edilebilir bir şey değil." diye konuştu.

'OYUNA İKİ FORVET DAHA SOKARLAR MI BİLİNMEZ'

İzmir Barosu olarak bir eylemlilik içerisinde olacaklarını ifade eden Yücel, AKP'nin Binali Yıldırım ile seçime gidip gitmeyeceği hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

"Maç bittikten sonra kuralları değiştirenler, nasıl bir süreç izleyecekler bilinmiyor. Bu YSK'nın bildiği bir süreç. Bize göre elbette aynı adayla ile devam ettirlimesi gerekir. Bu yenilginin ardından oyuncu değiştirmek isterler mi? Oyuna iki forvet daha sokarlar mı bilinmez. Sanıyorum ki  bunlar YSK'nın vereceği karar ile netleşecektir." 

Editör: Haber Merkezi