TUGAY CAN / YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE - 24. TÜYAP İzmir Kitap Fuarı’nın ikinci gününde İzmirli kitapseverler ile buluşan gazeteci Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan İz WEB TV’ ve İz Gazete’ye özel açıklamalarda bulundu. İzmirli kitaseverler ile ‘Metastaz’ kitabı ile buluşan ikili İstanbul seçimlerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İzmir’in kitabın hakkını verdiğini ifade ederek sözlerine başlayan Barış Terkoğlu, “İnsanların burada bize karşı tepkileri çok iyiydi. Burada insanlar sadece kitapları alıp sadece rafa koymuyorlar, kitabı okuyorlar, eleştiriyorlar ve kritik ediyorlar. O yüzden okurun da kitabı bir şekilde eleştiriyor olması bizim için bir mutluluk o nedenle mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

‘KİTABIN ARZU EDİLEN KİTLESİNE ULAŞTIĞINI GÖRDÜK’

Beş saat boyunca dur durak bilmeden kitap imzalamasına rağmen çok mutlu olduğunu belirten Barış Pehlivan ise “O kadar aktif bir okuyucu kitlesi ile karşı karşıyaydık ki kitabın satır arasındaki ayrıntıları sordular bize. Kafalarına takılan detayları sordular. Dolayısıyla kitabın arzu ettiği okur kitlesine ulaştığını görmüş olduk.” dedi.

İzmirli kitapseverlere çağrıda bulunan ikili, “Burası gerçekten hiçbir yerde bulamayacakları bir kitap denizi ve bu denizin içerisinde birçok balık var. Biz bile bazı kitapları yeni fark ettiğimizi gördük. Dolayısıyla İzmirli kitapseverlere Kitap Fuarı’na gelmelerini tavsiye ediyorum.”

‘İSTANBUL İÇİN EN ÇOK BAĞIRANLAR RANTI TESLİM ETMEK İSTEMEYENLER’

İstanbul seçimleri hakkında da konuşan Barış Terkoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bu seçimin sonucunu herkes biliyor. Biz biliyoruz ki bu seçimin sonucunu kendisine iletilen anketler üzerinden Cumhurbaşkanı da bu seçimlerin sonuçlarını üç aşağı beş yukarı biliyordu. Bugün o seçimin sonucunda YSK’nın söylemiş olduğu bir seçim var. Ancak görülüyor ki, İstanbul’u 25 yıldır yöneten zihniyet buranın rantını bırakmak istemiyor . İstanbul’un ekonomisine sahip olmak istiyor. Görülüyor ki bugün İstanbul için en çok bağıranlar o rantı teslim etmek istemeyenler. Biz bunu anlatamaya çalışıyoruz. Biz YSK’nın açıklamış olduğu kararı kabul etmeyen insanları araştırın hepsinin arkasında bir rant var. Biz bunu bugüne kadar bunu gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz.”

‘İSTANBUL’U KAYBEDİNCE TÜRKİYE’DE TÖKEZLEDİLER’

İstanbul seçimleri hakkında Barış Pehlivan ise “Zola’nın bir sözü var: ’Gerçeği saklamanız boşuna, gerçek yürüyor ve topraktan fışkıracak’ diye. Bu seçim sürecinde Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul yönetimine şunu demişti. Eğer İstanbul’da teklersek Türkiye’de tökezleriz. Şu an bu sürecin uzatılmasının sebebi Türkiye’de tökezlemeyi önlemeye çabalamaları. Ancak öyle ya da böyle gerçek ortaya çıkacak. Şimdi o rantı paylaşmak istemiyorlar. Biliyoruz ki yarınlar daha güzel olacak. İstanbul’da İzmir gibi olacak.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi