Ege'de barışı güçlendirmek, iki toplum arasında sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla 2003 yılında Dikili’nin önceki dönem Belediye Başkanı Osman Özgüven öncülünde kurulan Ege Barış ve İletişim Derneği, Midilli Belediye Başkanı Stratis Pallis ve arkadaşlarıncabenzer amaçlarla kurulan Siniparksy Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarete Ege Barış ve İletişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Tanık, önceki dönem Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, derneğin Genel Sekreteri Zeynep Altıok, sayman ve önceki dönem Didim Belediye Başkanı Mehmet Soysalan, yönetim kurulu üyeleri Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç katıldı. Türkiye’den gelen heyeti Siniparksy yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

İKİ BARIŞ DERNEĞİ HEDEFLERİ ORTAKLAŞTIRDI

Yapılan toplantıda Türkiye'den giden heyet ilk olarak taziye dileklerini sürdürdü. Dayanışma tekliflerinin zaman geçtikçe azalmadan sürdürülmesi için de bir dizi öneri sundu. Rehabilitasyon sürecinde yapılabileceklerin görüşüldüğü buluşmada Ege ve dünya barışı için çalışmalar yürüten iki dernek iki yakanın ortak sorunları üzerinde de görüş alış verişinde bulundu. İzmir ve Ege kıyılarından Midilli'ye geçiş, göç süreçleri, Midilli'de bulunan göçmenlerin konum ve ihtiyaçları hakkında görüşüldü. Ayrıca iki ülke halkları arasında bu iki derneğin ortak katkılarıyla başlayan sıcak ilişkilerin kalıcı ve sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak barış ana ekseninde planlanabilecek kültür ve sanat içerikli projeler değerlendirildi.

MİDİLLİ BELEDİYE BAŞKANI’NA ZİYARET

Bülent Tanık başkanlığındaki heyet Siniparksy yönetimi ile gerçekleştirdiği toplantının ardından Midilli Belediye Başkanı Spiros Galinos'uda makamında ziyaret etti. Yangın felaketi ile ilgili taziye dileklerinin iletildiği, dayanışma ve paylaşım amaçlı önerilerin sunulduğu nezaket ziyaretinde Midilli’deki dernek yöneticileri ile birlikte Ege'de kalıcı bir barış ortamının korunması ve toplumlar arası ilişkilerin geliştirilmesi için çalışmalar yapılması vurgulandı. Bu yönde dernekler ve sivil topluluklar düzeyinde geliştirilecek programların yerel yönetimlerce de desteklenmesinin ve belediyelerin barışçı toplumsal hareketlere öncülük yapmasının çok önemli ve değerli olduğu vurgulandı.

Editör: Haber Merkezi