CEREN DUMAN / İZGAZETE - Genel Başkan Veli Beysülen, geçtiğimiz haftalarda genel yayın yönetmenimizin tutuklanmasına yönelik geçmiş olsun dileklerini belirtirken, “Bu kritik süreçte bir yazı dolasıyla sizin göz altına alınmış olmanız bile Türkiye’de anayasal teminatı olan basın ve düşünce özgürlüğünün ne kadar özgür olabileceğini ve olabildiğinin göstergesidir. Bu ülkede milletvekilleri, gazeteciler, akademisyenler içerde, yüz binlerce insan işinden edilmiş durumda. Barış olsun demenin suç olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Barışın adının anılmasının bile, suç olduğu bir ülke.” ifadelerini kullandı.

Yaşanan bu sürecin 12 Eylül dönemini aratır hale getirdiğini belirten Veli Beysülen, “Bu ülkede anayasayı ortadan kaldırmış olanlar bizi anayasayı ihlal etmekle suçluyorlar. Olmayan bir anayasanın hesabı soruluyor bize. Yargı da iktidarın sopası durumuna gelmiş durumda. Öyle bir noktadayız ki hatta, iktidara karşı gelmenin vatan hainliği ile eş değerde tutulduğu bir süreçteyiz. Bu ülkede insanca yaşayabileceğimiz uygulamalar yok edilmiş, demokrasi yok edilmiş, bu ülkenin ezilenleri daha da mağdur edilmiş, ülkenin bir yarısı ötekileştirilmiş ise biz de tabii ki iktidara karşı çıkacağız demektir. Bu yüzden vatan haini ilan ediliyor insanlar. Vatan ne? Vatan senin babanın çiftliği değil ki? Bir tane adam çıkmış 80 milyonluk ülkenin tapusunu kendine istiyor. Bu ülke hepimizin!” dedi. Demokrasinin korunması için basına, demokratik sendikalara ve siyasi partilere çok büyük görevler düştüğünü hatırlatan Beysülen, “2019 bunun bir dönüm noktasıdır, eğer bu dönüm noktasını istediğimiz şekilde geçebilirsek demokrasiyi tekrar tesis etmemiz gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

DİSK’e Bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Genel Başkanıyla beraber, Balçova Şube Başkanı Ercan Çınarlı, Konak Şube Başkanı Kadir Altan, Buca Şube Başkanı Şerife Demir, Gaziemir Şube Başkanı İsmail Dönmez, Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, Karşıyaka Şube Sekreteri Celal Can Yalvaç, Bölge Temsilci Yardımcısı Şadiye Sual, Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Fatma Tosunoğlu, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Haldun Sulanç da gazetemizi ziyaret edenler arasındaydı.

Editör: Haber Merkezi