TUGAY CAN / İZ GAZETE – DİSK’in Türkiye İşçi Partisi’nin kuruluş yıldönümleri olduğunu hatırlatan Türkiye İşçi Partisi Hatay milletvekili Barış Atay, “DİSK’i 52. Kuruluş yıldönümü. Türkiye sosyalist hareketinin bilinmesi ve yükselmesi açısında TİP’in kurulması ve yükselmesinin ne kadar önemli olduğunu konuşmaya gerek yok. O mücadele hala devam ediyor. Çok daha zor koşullarda devam ediyor tabi.” ifadelerini kullandı.

DİSK hakkında da konuşan Atay, “DİSK ise işçi sınıfının sendikal mücadelesinin çok önemli bir kilometre taşı. Şu anda sendikal mücadele içi iktidar tarafından boşaltılmaya çalışılsa da DİSK’in önemi yadsınamaz. Bu sebeple DİSK’in kuruluş yıldönümünü tekrar tekrar kutlamak lazım.” dedi.

‘EĞER DAYANIŞMA GÖSTERMEZSEK…’

Oyuncu Nazlı Masatçı’nın gözaltına alınması hakkında da konuşan Atay, şu ifadeleri kullandı;

“Nazlı’nın özelinde konuşmaktan öte başka bir şeye de dikkat çekmek lazım. Şu anda mücadelelerinde yalnızlaştırılmış birçok oyuncunun ne yazık ki aynı tehlike ile karşı kaşıya bırakıldığı bir gerçek. Nazlı’nın örgütlü bir komünist olmasının da yarattığı bir korkunun neticesinde iktidar tarafından hedef alındı. Oyuncu arkadaşımız Cenk Dostverdi aynı şekilde tutuklandı ve aylardır cezaevinde yatıyor. Bu tabi AKP iktidarının 16 yıldır gerçekleşen politikalarının bir yansıması. Ne yazık ki kendisine muhalif oyunculara ya da sanatçılara yönelik hakaret ederek, izole ederek başladıkları bu politika artık oyuncuları tutuklamaya kadar vardı. Bununla ilgili bir dayanışma göstermezsek bu işin gidişatı pek de iyi görünmüyor.”

‘SOYER’İN HALKTA BİR KARŞILIĞI OLDUĞUNU SÖYLEMEK MÜMKÜN’

İzmir ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tun. Soyer hakkında değerlendirmelerde bulunan Atay, “İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin kaybedeceğini düşünmüyorum. Tunç Soyer’in ben milletvekili olmadan önce de burada konuşulduğunu hatırlıyorum. Tunç Soyer’in halkta bir karşılığı olduğunu söylemek mümkün. İktidar tarafından hedef alınmasının temelinde bu olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

‘GEÇTİĞİMİZ 10 YILIN İZMİR AÇISINDAN KABUSA DÖNDÜĞÜNÜ SÖYLEMEK MÜMKÜN’

Atay sözlerini sürdürdü;

“İzmir’de çok büyük bir rant var. Bundan önceki belediyeler destek olmadılarsa bile karşı durmak açısında doğru ya da yeterli bir performans gösterememiş olacaklar ki geçtiğimiz 10 yılın İzmir açısından kabusa döndüğünü söylemek mümkün. Umarım bundan sonra gelecek belediye doğru adımlar atar. Tunç Soyer ismi tabi başka bir partinin adayı.”

TİP’İN YEREL SEÇİM POLİTİKASI

Yerel seçimler ile ilgili Türkiye İşçi Partisi’nin birtakım politikaları olduğunu kaydeden Atay, “Kayyum atanan şehirlerde HDP ile ittifakın devam etmesi yönünde bir tavrımız olacak. Geri kalan yerlerde ise halkçı adayların etrafında bir ittifak kurulmasını sağlamak ve bunun bir parçası olmak için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Muhtarlık ve Belediye Meclis üyelikleri gibi daha küçük ölçekli seçimlerde de kendi bağımsız adaylarımız olacak.” açıklamalarında bulundu.

‘MİLLETVEKİLLİĞİ YAPIYOR OLMANIN OYUNCULUĞA ENGEL OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM’

Atay sözlerini şöyle tamamladı:

“Şu anda ‘Anatolia’ isimli bir oyunum var. Yurtdışında sergileniyor. ‘Sadece Diktatör’ ne yazık ki Türkiye’de iki sezondur oynayamıyor. Nisan ayında Almanya’da oynanma ihtimali var. Fakat Haziran ayında da yeni bir oyunun provalarına başlayacağım. Ardından da o oyunu oynamaya başlayacağım. Çünkü milletvekilliği yapıyor olmamın tiyatro yapıyor olmama engel olduğunu düşünmüyorum ikisinin beraber yapılması gerektiğini düşünüyorum.”

Editör: Haber Merkezi