EGE’DE BİRGÜN - 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Çiğli’de seçimleri kazanan CHP’li Belediye Başkanı Utku Gümrükçü tarafından ‘bankamatik çalışanları’ oldukları gerekçesi ile işten atılan ve belediye binası önünde eylem yapan Zeynel Mertoğlu hakkında belgeler ortaya çıktı.
Ege Birgün gazetesinin ulaştığı bilgilere göre, Çiğli Belediyesi önünde işten çıkarıldıktan sonra açlık grevine başladığı iddia edilen Zeynel Mertoğlu’nun önceki dönem Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan döneminde işe alındığı ve hiç işe gitmediği parmak izi raporları ile ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıllarda bankamatik olduğu sık sık haberlere konu olan Zeynel Mertoğlu, Çiğli Belediyesi önünde başlattığı açlık grevinde ‘bankamatikçi’ olmadığını iddia ediyordu.

Gazetemizin ulaştığı belgelerde Mertoğlu, çalışıyor göründüğü ÇİBEL şirketinde herhangi bir görevinin olmadığı ve yüksek maaş aldığı görülüyor. Mertoğlu’nun herhangi bir departmanda ya da bölümde bir ünvanın olmadığı ve kendisinin iddia ettiği gibi Park Bahçeler Biriminde görev almadığı ve belediye yönetimi tarafından verilen bir görevlendirme yazısının da olmadığı ortaya çıktı. Kişi bazında giriş-çıkış raporunda Mertoğlu’nun hiç işe gelmediği görünüyor.  Mertoğlu’nun 2014 yılında işe girdiği ve maaşının astronomik rakamlara ulaştığı görülüyor.

İlgili evrakta Zeynel Mertoğlu'nun görev ve birim tanımının olmadığı ve aldığı maaş yer alıyor.


ARŞİV YALAN SÖYLEMEZ

Mertoğlu’nun beş yıl boyunca birçok basın yayın organında bankamatikçi olduğu hakkında haber çıkmıştı. Mertoğlu o dönemde çıkan haberlerde belediye de çalışmadığını söyleyerek iftira atıldığını iddia etmişti.
Bazı basın organları ve internet sitelerinde yapılan haberlerde Mertoğlu’nun SSK dökümleri ve maaş bordroları paylaşılarak hakkında ciddi iddialar haber konusu olmuştu.

Bazı yayın organlarında ise aldığı maaşlar ve zamlar üzerinden gündem olan Mertoğlu halen tartışmaların odağında bir isim olarak kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak 31 Mayıs 2017 tarihinde  Ege'nin Sesi Gazetesi'ne konuşan Zeynel Mertoğlu belediyede çalışmadığını iddia ediyor.

“İSTİFA ETTİM, ÇALIŞMIYORUM”

Zeynel Mertoğlu, hakkında çıkan haberlere cevap vererek bankamatik olmadığını ve belediyede çalışmadığını iddia ederek İzmir’de yayın yapan bir internet sitesine demeç vererek belediyeden istifa ettiğini ve çalışmadığını iddia etmişti. Mertoğlu belediyede çalışmadığını iddia etmesine rağmen bugün Çiğli Belediyesi’nin önünde açlık grevi yapıyor.

İşte Zeynel Mertoğlu'nun işe girdiği 10.04.2014 tarihinden itibaren parmak izi raporlarının bir bölümü:

Editör: Haber Merkezi