YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE – Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Kongresi’nde, Olağanüstü MYK toplantısı nedeniyle İstanbul’a gitmek zorunda kalan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın yerine Divan Başkanlığı yapan CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay, kongre açılış konuşmasında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasını eleştiren Balbay, yandaş medyanın konuya dair yaptığı haberlerden örnekler verdi. Balbay şunları söyledi: “Yandaş medya Battal İlgezdi’nin görevden alınma sebebi olarak şunları söylüyor; ‘seçimden önce bitti dediği işlerin seçimden sonra bitmemiş olduğu görüldü, kimi ihalelerde yakınlarının ve tanıdığı kişilerin de yer aldığı ve ticari faaliyetinin sürdüğü görüldü.’ Bunlar nasıl suçlar? Battal İlgezdi bir an önce görevinin başına dönmelidir. Ataşehir Belediye Başkanımız hodri meydan, alnım ak diyor. Bu tablo bizde şu Anadolu deyimini çağrıştırıyor: ‘Hırsıza hırsız deme çuvalı başına geçirir.’ Bunu reddediyoruz. Bunu kabul etmeyeceğiz.”

‘BENİM ÖZGÜRLÜĞÜM YARIMDIR’

Balbay’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: “Bugün 9 Aralık 2017. Bundan tam 4 yıl önce ben bugün 5 yıllık esaretten özgürlüğüme kavuşmuştum. Sincan Cezaevi’nden çıkarken, ‘son haksız şekilde hapiste yatan kişi cezaevinden çıkmadan mücadeleyi bırakmayacağım’ demiştim.  Türkiye özgür olmadan, benim özgürlüğüm yarımdır. 5 yıl boyunca, ‘Mustafa Balbay, Mehmet Haberal, Tuncay Özkan, Mehmet Ali Çelebi tutuklu yargılansın, yurt dışına kaçma ihtimali var’ diyen hakim şuan yurt dışında kaçak. Ama biz bu topraklarda yaşayacağız ve bu toprakların özgürlüğü için sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

‘YUH OLSUN BİZE’

“Bugün Türkiye’nin etrafında karabulutlar dönüyor. Kudüs’e dair alınan karar İslam dünyasına ağır darbedir. Bu kararın altında kalacak ve omuz omuza veremeyeceksek yuh olsun bize. Ortadoğu’da ölen her 10 kişiden 1’i saldırılarda ölüyor. Ölen de öldüren de Müslüman.”

‘BU SALONDA BİR KİŞİ EKSİK’

“Aliağamız emeğin başkentidir. Emeğin en yüce değer değil de neredeyse en cüce değer ilan edilmesine hayır diyeceğiz. Bunu kabul etmiyoruz. Burada herkes var ama bir eksik var. Bundan sonraki kongremizde o eksik de burada olacak. O eksik Aliağa Belediye Başkanıdır. Aliağa halkının emeğin başkentine yakışır bir belediye başkanı seçeceğine yürekten inanıyorum.”

Editör: Haber Merkezi