CHP 3-4 Şubat’ta gerçekleşecek kurultaya kilitlendi. İzmir adaylardan mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na blok destek verme kararı aldı. İlk gün Genel Başkan seçimi yapılacak. Gözler ikinci gün gerçekleşecek PM ve YDK seçimlerinde olacak.

Geçtiğimiz kurultay da Genel Başkan adaylığını açıklayan ancak kurultayda adaylık için yeterli imzaya ulaşamayan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, haftasonu yapılacak olan CHP 36. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi'ne aday olduğunu açıkladı.

Gerçekizmir’e konuşan Balbay, adaylık düşüncesini Kılıçdaroğlu ile paylaştığını belirtirken, CHP Lideri’nin anahtar listesinde yer almasa bile PM için adaylıktan vazgeçmeyeceğinin altını çizdi.

KEMAL BEY’LE BİRLİKTE İYİ BİR TAKIMLA YÜRÜMEK GEREK

Balbay şunları söyledi: Kurultayda Parti Meclisi Üyeliğine adayım. Bu PM 3 seçim göğüsleyecek. Burada iyi bir takım kurulması gerektiğini düşünüyorum. Ben bu takımın iyi, verimli oyuncusu olurum. Hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü değiliz. Ben partinin hep daha iyiye gitmesini istedim. Geçmişte de Genel Başkan adayı oldum. Parti içi muhalefet olmadım. Kim yönetimdeyse onun arkasında olmak gerek. Adalet Yürüyüşü’nün ardından gelişen tablo ve son dönemin genel mücadele zemini Kemal Bey’le birlikte iyi bir takımla yürümek gerektiğini ortaya çıkarıyor. Tabanın genel düşüncesi de bu yönde... Örgüt içinde benim de bu takımda yer almam isteniyor. Böyle bir hava var. Parti Meclisinin bir diğer açılımı da parti mutfağıdır. O mutfakta olmak istiyorum.

Adaylık noktasında Genel Başkan’la görüştüm. Adaylık düşüncemi ilettim. Genel Başkan henüz liste çalışması yapmadığını söyledi. Bölgeleri de gözeterek dengeli bir liste yapacağını aktardı.

Anahtar listede yer almasam bile adayım. Delegelere mesaj gönderiyorum. Mesajımda ‘Değerli delege kardeşim sevgili yol arkadaşım. PM üyeliğine adayım. Mühür sendedir. Mühür delegededir’ ifadesini kullandım. Mühür delegede. Delegeye güveniyorum.

Editör: Haber Merkezi