CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık gününde Meclis Genel Kurulunda yerinden söz alarak engelli yurttaşlarımızın sorunlarına dikkat çekti.

Balbay, 2005 yılında tüm siyasi partilerin ortak çabası ile çıkarılan Engelliler Hakkında Kanunun bütün engellilerin devlet kurumlarından eşit yararlanmasını öngördüğünü ancak hükümetin ilgili kanunu sürekli ertelediğine dikkat çekerek şöyle dedi:

“Buradan iktidar partisinin milletvekillerine sesleniyorum. 7 Mayıs 2005'te bir yasa çıktı, bütün engellilerin devlet kurumlarından eşit yararlanmasını sağlayan bir yasa. Yedi yıllık bir süre getirildi ve 2012'de bütün devlet kurumları engellilere hitap edecekti. 2012'de üç yıl ertelendi, 2015'te üç yıl daha ertelendi. Ayıptır diyorum. Engellilere, onlara bakanlara sadece bir miktar para verip, onlara sadece seçmen gözüyle bakmak, sadece birazcık merhamet göstermek yetmez diyorum. Engellilerin en çok, merhametten çok aramızda olmaya, eğitime ihtiyaçları var diyorum.”

Editör: Haber Merkezi