Referandum çalışmaları kapsamında gittiği köylere teşekkür ziyaretlerinde bulunan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Referandum sürecinde yaptığımız çalışmalara terimiz soğumadan devam ediyoruz. Köy köy, kapı kapı ‘hayır’ı anlattık. Sokaklardayız; iktidarın meşruiyetini sorgulamaya ve tartışmaya devam edeceğiz” dedi.

Anayasa Değişikliği Referandumu sürecinde gönüllü kadınlarla beraber İzmir’in köylerinde aktif çalışma yürüten CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, gittiği 106 köye teşekkür ziyaretlerinde bulunmaya başladı.

AKP’NİN ERİDİĞİNİ SONUÇLARDA GÖRÜYORUZ

Yaptıkları çalışmanın sandığa yansıyan sonuçlarından memnuniyet duyduğunu söyleyen Bakan, “Gönüllü kadın arkadaşlarımla beraber her gün, köy köy, kapı kapı ‘hayır’ı anlattık. Gittiğimiz köylerdeki referandum sonuçlarını incelediğimizde yaptığımız çalışmanın sandığa bizim açımızdan olumlu yansıdığını görüyoruz. Gittiğimiz köylerin referandum sonuçları ile önceki seçim sonuçlarını karşılaştırdığımızda AKP’nin eridiğini açık bir şekilde görebiliyoruz” diye konuştu.

‘HAYIR’ BİR SÜREÇ; HAYIR BİTMEDİ YENİ BAŞLIYOR!

Referandumu, sonuçlarını ve iktidarı meşru görmediğini ifade eden Bakan, “Eşit olmayan şartlarda meşru olmayan bir referandum süreci yaşadık. Meşru olmayan referandumun sonuçları da meşru olmadı. Ben umutsuzluğa kapılacak bir sonuç aldığımızı düşünmüyorum. Toplumun her kesimi referandum sonuçlarıyla ilgili şüphe duyuyor. Cumhurbaşkanı da kaybettiğinin farkında. Baskıyı ve şiddeti arttırması da bu yüzden, OHAL’in devam etmesi de bu yüzden. Gazi mecliste muhalefet olarak üzerimize düşeni yapacak; sokaklarda ise iktidarın meşruluğunu tartışmaya devam edeceğiz. ‘Hayır’ bir süreç... ‘Gezi’ bir süreç... Hayır bitmedi daha yeni başlıyoruz” dedi.

GÖNÜL BAĞINI GÜÇLENDİRECEĞİZ

Kentten köye kurdukları gönül bağını güçlendireceklerinin altını çizen Bakan şu şekilde konuştu: “Gerek yazdığımız mektuplarla, gerek kapılarını çalıp evlerine misafir olduğumuz, bir fincan kahvelerini içtiğimiz köylülerle bir gönül bağı kurduk. Kentten köye kurduğumuz bu gönül bağını güçlendireceğiz. Referandumda bir araya gelen gönüllü kadınlarla beraber çalışmaya devam ediyoruz. Köylerin sorunlarının çözümünde üzerimize düşeni yapacak, beraber üretip paylaşacağız.”

Editör: Haber Merkezi