İZ GAZETE- Geçtiğimiz günlerde Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği (BAMAD)  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında, mesleğin bugünü ve geleceğiyle ilgili önemli veriler sunan bir anket düzenledi.

'UMUDUMUZ DİRİ'

Derneğin yaptığı ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıkarken, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan anketi paylaşarak, "Çalışan gazetecilerin; yüzde 85'i işsiz kalma korkusuyla çalışıyor, yüzde 84'ü haber yazarken otosansür uygulama ihtiyacı hissediyor. Siyasi, ekonomik ve yargısal baskılara rağmen halkın haber alma hakkı için mücadele eden gazetecileri selamlıyorum.

İzmir merkezli Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği (BAMAD) tarafından yapılan araştırmaya göre; Gazetecilerin yüzde 73,5’i maaşlarıyla geçinemiyor, yüzde 36,1'inin basın sigortası yok, yüzde 47'si meslekten emekli olacağını düşünmüyor. Araştırmaya katılan gazetecilerin yüzde 93,8'i haber yaparken başının kanunlarla belaya gireceğinden endişe ediyor.

Ve yine de bu gazetecilerin; yüzde 69,9'u meslek değiştirmeyi düşünmüyor, yüzde 73,5'i tekrar seçim yapma şansı olsa yine aynı mesleği tercih edeceğini söylüyor. Siyasi ve ekonomik baskılara, ilan kesme cezaları ve davalarla zapturapt altına alınmaya karşı; halkın haber alma hakkı için mücadeleden geri durmayan gazetecilerin günü. Kutlamaya dilimiz varmasa da umudumuz diri. Basının hür ve sansür edilemez olduğu günler yakın..." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi