İzmir ile Manisa arasındaki mesafeyi 15 dakikaya indirecek olan Sabuncubeli Tüneli töreninde, Başbakan Binali Yıldırım’ın konvoyunun tünele girmesi sonrası protokole ait bazı araçlar tünele sokulmamış, AKP Manisa il yönetimiyle birlikte tünele girmek isteyen AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ile Başbakanlık koruma polisleri arasında tartışma yaşanmıştı. Özdağ, koruma polisine, “Kimi almayacaksın sen içeriye, niye almıyorsun? Bırak listeyi falan ne listesi! Gelin arkadaşlar girin içeriye. Sen nasıl karışıyorsun benim işime. Vatandaş buraya kadar gelmiş, AK Parti’yi senden mi öğreneceğim ben. Konuşma fazla. Girin içeriye. Senden dolayı oy mu kaybedeceğim ben. Vatandaş gelmiş buraya gece 12’de sen kimsin! Konuşma fazla” ifadelerini kullanmış ve beraberindekilerle güvenlik noktasından geçerek tünele girmişti.

İçişleri Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın polise karşı takındığı tavrı ve söylemini eleştirerek, Özdağ’ı Emniyet Teşkilatı’ndan özür dilemeye davet etti.

AKP’Lİ VEKİL TCK’NİN 301 VE 265. MADDELERİNİ İHLAL ETMİŞTİR!

AKP’li vekilin TCK’nin 301 ve 265. maddelerini ihlal ettiğini söyleyen Murat Bakan, “Muktedirler işlerine gelince polisimizin arkasından timsah gözyaşı döküyor, işlerine gelmeyince azarlayıp hakaret ediyor. Polis, iktidarın şamar oğlanı değildir. Daha önce AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğlu çevik kuvvet polislerini sıraya dizip hakaretler yağdırmış, yine AKP’nin Gençlik Kolları Başkanı polise ‘Sen bakma benim kantinci olduğuma. Ben AKP Gençlik Kolları Başkanıyım. Gerekirse senin üzerindeki üniformayı soydururum’ demişti. Bunların hiçbirini unutmuyoruz. Şimdi de iktidarın vekili alenen Emniyet Teşkilatı’nı aşağılamış, polislerimizin onurunu kırmış, değersiz göstermiş ve küçük düşürmüştür. İktidarın vekili, hem polisi tehditkar bir üslupla aşağılayarak TCK’nin 301. maddesini hem de polisin görevini yapmasını engelleyerek TCK’nin 265. maddesini ihlal etmiştir. Kendisini kınıyorum ve Emniyet Teşkilatı’ndan özür dilemeye davet ediyorum” diye konuştu.

KONU ÖZLÜK HAKLARA GELİNCE DİLLER LAL KULAKLAR SAĞIR!

Polislerin özlük haklarına da değinen Bakan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Polislerin 12/12 çalışma sisteminin kaldırılması gerektiğini söylüyoruz. Ağır çalışma şartları nedeniyle polislerin psikolojilerin bozulduğunu, aile ve sosyal hayatlarında sıkıntı yaşadıklarını, şiddetli geçimsizlik ve boşanma vakalarının çok sık yaşandığını, düşen yaşam standartları nedeniyle de mesleki motivasyonlarının düştüğünü anlatıyoruz. Polislerin maç ve toplumsal olaylarda ek mesai ücreti alması ile 3600 ek göstergenin verilmesi gerektiğini savunuyoruz. Ancak çözüm noktasında karşılık bulamıyoruz. Türkiye’de her 10 günde bir polis intihar ediyor, araştıralım çözüm üretelim diyoruz, yine karşılık bulamıyoruz. Toplumsal olaylarda vatandaşla polisi karşı karşıya getiriyorlar, polisin orantısız güç kullanmasını meşrulaştırarak toplumla polis arasındaki gerilimi arttırıyorlar. Şehit olduklarında gözyaşı döküyorlar. Ama iş özlük haklarına gelince, diller kulaklar sağır oluyor.”

Editör: Haber Merkezi