DERLEYEN: AHMET SEÇİLMİŞ/ İZ GAZETE- İz Tv’de yayınlanan Gizem Taban ile Z Raporu programının bu haftaki konuğu CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan oldu. Ülke gündemine dair merak edilen soruları yanıtlayan Bakan, seçime dair çalışmaları ve CHP’nin yol haritasını değerlendirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir mitingine yönelik fikirlerini dile getiren Bakan, “Henüz bir seçim kararı yok ancak biz seçim çalışmalarına başladık. Balıkesir’deki yoğun ilgi gösteriyor ki bugün yerel seçim yapılsa Millet İttifakı Balıkesir’i alacak güçtedir. Bu mitingler yaz boyu sürecek. 15 ayrı ilde mitingimiz olacak ve tüm vekiller olarak bizler o şehirlerde çalışmalar yürüteceğiz. Bu iktidar değişene kadar bize uyku haram. Değişim için tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.

‘ÖNYARGI KIRILDI’

Halkın Millet İttifakı’na yönelik görüşlerini değerlendiren Bakan, “Esnaf ziyaretleri yapıyoruz ve halkın nabzını tutuyoruz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki özellikle muhafazakâr sağ kesimden CHP’ye geçen birçok seçmen var. Eskiden CHP’ye önyargıyla yaklaşan muhafazakâr kitlenin şu an oy verme düşüncesinde olduğunu söyleyebilirim. Biz Millet İttifakı olarak bu kitlenin CHP’ye olan önyargısını kırdık. Genel kapsamlı bir kamuoyu araştırması yapılırsa bu sonuç kesin olarak çıkacaktır. Seçim yapıldığında ise CHP’nin yüzde 35 oy alacağını düşünüyorum. Bizim cumhurbaşkanı adayımız ise herkesin bildiği üzere Kemal Kılıçdaroğlu’dur” ifadelerini kullandı.

‘DÜNYADAN HABERİ YOK’

“CHP ülkemizi ayağa kaldırmaya hazır mı, bu konuda ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?” sorusuna Bakan, “Siyaset, sanayi ve ticaret gibi her türlü üretken faaliyette en yetkin isimlere sahip parti olarak CHP öne çıkıyor. İktidarın ise dünyadan haberi yok. Küresel iklim krizinden ve dünyadaki ekonomik gelişmelerden bihaberler. Ben ekonomist değilim ancak Nureddin Nebati’den daha iyi ekonomi bildiğime eminim. Ülke yönetirken gözlerdeki ışıltı yeterli olmuyor” şeklinde konuştu.

'DAHA KÖTÜSÜNÜ GÖRMEDİM'

AKP İzmir İl Başkanlığı’nın CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik eleştirilerine yanıt veren Bakan, “1994 yılından beri aktif siyaset yapıyorum ancak daha önce AKP grubu kadar kötü yönetilen bir belediye meclisi komisyonu görmedim. Belediye meclisinde siyasi etikten yoksun, kutuplaşmadan ve dedikodudan beslenen bir AKP grubu mevcut. Şimdi de çıkıp 11 büyükşehir belediyesindeki grup başkanvekilleriyle açıklama yapıyorlar. Bu İzmir’e yönelik bir karalama kampanyasıdır. Halk sizin yağma düzeninizden bıktı ve size gidin diyor” açıklamasında bulundu.

'HUKUKİ ENGEL YOK'

Buca Metrosu’na yönelik yapılan eleştirilere cevap veren Bakan, “Bu konuda hukuki bir engel yok. Her şey yolunda ilerliyor. İktidar önce temel atma töreni yaptığı şirkete sonradan şehir hastanesi inşaatını veriyor. Bu ihaleler en ucuz fiyatı verene değil işin hakkını verebilecek güvenilirlikteki firmalara verilmelidir. Ayrıca Buca Metrosu Projesi, Ulaştırma Bakanlığı’nın birçok projesinin çok altında bir fiyata ihale edilmiştir” dedi.

‘İRADEYİ GASP ETTİLER’

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın görevden alınması hususunda konuşan Bakan, şunları söyledi: “Urla, Menemen, Torbalı, Menderes dâhil hepsi siyasi bir hamledir. Kim bilir arka planda ne hesaplar ne pazarlıklar yapıldı? Bizim kazandığımız seçimleri kendi istekleriyle iptal ettiler. Milletin iradesini gasp ediyorlar. Bu siyasi ahlaksızlıktır.”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in, ‘İktidar kanadından İzmir’e bir baskı var. Bizleri yıldırmaya çalışıyorlar’ sözlerine yönelik de konuşan Bakan, “Bu oyuna gelmeyin. Savcılarımıza sesleniyorum; hukuk dışına çıkmayın. Devletin dini adalettir. Bu yüzden adil davranın ve suçlu kimse cezalandırın” dedi.

‘Orman yangınlarıyla alakalı CHP’nin düşünceleri nedir?’ sorusunu Bakan, “Önceki Bakan Bekir Pakdemirli ‘Biz cari açığı orman ürünleriyle kapatacağız’ demişti. Bu ormanları kereste olarak görmektir. Bizler ise ormanı yaşam kaynağı olarak görüyoruz. Ormanlar bir rant kaynağı olarak görülüyor. Devlet Su İşleri ise gölleri kurutan bir algıyla iş yapıyor. Eskiden kurumlar doğayı insanlardan korurdu, bugün insanlar doğayı kurumlardan koruyor” şeklinde yanıtladı.

‘NEFESLERİ YETMEYECEK!’

Çeşme Projesi’ne yönelik fikirlerini belirten Bakan, “Danıştay’ın burada yapması gereken yürütmeyi durdurma kararı almaktır. Ancak Danıştay bu kararı reddetti. Danıştay niçin bilirkişi raporunu tanımıyor anlamıyorum. Bu olay hukuki değil siyasi bir süreçtir. Bu olayı ilk meclise taşıyan vekil benim ve bu konuda partimiz olarak bilgilendirme çalışmaları yürütüyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar bu projeye nefesleri yetmeyecek. İzmir’i yedirmeyeceğiz” dedi.

‘AMACIMIZ HALKA HİZMET ETMEK’

‘Geleceğe dair parti içindeki pozisyonunuzu nasıl görüyorsunuz?’ sorusuna Bakan, “Parti bize nerede ihtiyaç duyarsa orada görev yaparız. Bizim amacımız halka hizmet etmek. Şimdiden kendime bir mevki belirlersem halkın ihtiyaçlarının önüne kendi emellerimi koymuş olurum. Bu doğru değildir. Biz halk için buradayız ve onlar için çalışırız” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi