MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada gündemdeki konulara değindi.

AKP'nin Başkanlık Sistemi'ni de kapsayan Anayasa değişikliği önerisi için 'Müzakere edilecek' ve 'Mutabakata varılacak' ifadelerini kullanan Bahçeli, konuşmasının büyük çoğunluğunda muhalefet partilerine yüklendi.

'BİRLEŞİK HAZİRAN HAREKETİ PARAVANI...'

CHP'nin son anda katılmaktan vaz geçtiğini açıkladı Kartal mitingine gönderme yapan Devlet Bahçeli şu ifadeleri kullandı: "Birleşik Haziran Hareketi paravanı altında, Mustafa Kemal’in emanetleri terörist hayranlarına, bölücü hainlere, Türkiye düşmanı çevrelere rehin bırakıldı. Sonunda kader ağlarını ördü ve CHP düşe kalka, ine çıka PKK’nın bagajı haline geldi. Malum ön teker nereye giderse, arkadaki oraya yönelecektir. Bize göre bunun adı rezilliktir.

CHP’li yöneticiler, vatanı böldürmeyeceğiz sözünü Adana’ya saklamasınlar, ya birbirilerinin yüzüne söylesinler ya da cesaretleri varsa HDP’li kardeşlerine haykırsınlar. Anladığımız kadarıyla HDP, CHP’nin içine kaçmıştır. CHP’deki PKK kalıntıları, bünyeyi ele geçirmeye başlamışlardır. HDP barajı geçsin pilav dağıtacağım diyenlerle, her CHP’li aileden HDP’ye oy verildiğini söyleyenler bellidir. PKK’lılara cici çocuk muamelesi yapan sicili bozuklar da ortadadır. Hepsi birden CHP’ye yuvalanmış, İmralı canisinin avukatları köşe başlarını tutmuşlardır."

EŞEK DERVİŞ Mİ OLUR?

Bahçeli, CHP'yi eleştirdiği konuşmasında şunları kaydetti: "(Vatanı böldürmeyeceğiz) demek kolaydır. Ama buna imanla, aşkla, sevdayla, mertçe bağlanmak şer kişinin değil, er kişinin harcıdır. Öyle ya, 'Adam hacı mı olur ulaşmakla Mekke’ye, eşek derviş mi olur taş çekmekle tekkeye?' Bize göre mesele budur.

'ATATÜRK YERİNDEN KALKSA...'

Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'e de atıfta bulunan Bahçeli, şöyle konuştu: "Atatürk yerinden kalkıp bunların halini görse ya tekrar yatar ya da bunların alayını birden İzmir’e kadar kovalardı.

Editör: Haber Merkezi