İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe bir açıklama yayınlayarak ‘İstanbul’un Başkanı Ekrem İmamoğlu’dur‘ dedi.

Türkmentepe, “Hiç bir haklı gerekçe olmadan tamamen hukuk dışı bir şekilde İstanbul halkının iradesi hiçe sayılmıştır. YSK’nın bu akıl dışı mazeretleri gündeme alarak görüşmesi bile açıklamaya muhtaçken seçimleri iptal kararının anlaşılır hiç bir tarafı yoktur. YSK, AKP ve onun kapı bekçisi MHP liderinin tehditlerine boyun eğmiş, sonuna kadar bağlı kalması gereken meşruiyet kaynağı, hukuku çiğnemiştir. Demokrasi tarihimize sürülen bu kara leke unutulmamalı ve asla kabul edilmemelidir. Kesilen rant muslukları her türlü aymazlığı yapmalarına izin verebilir ancak bizim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’dur. Kişilere, derneklere, partilere, vakıflara, cemaatlere hizmet etmeyecek sadece ve sadece egemenliğin sahibi millette hizmet edecek Başkan İmamoğlu’nun aldığı her bir oyun bekçisi olacağız. İmamoğlu, kimsenin hakkını yemeden, kimseye hakkını yedirmeden, bileğinin hakkıyla, İstanbul halkının iradesiyle aldığı makamını kimselere yedirmeyecek” dedi.

"BAHARIMIZI KIŞA ÇEVİREMEYECEKLER

Türkmentepe açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ”Bu karar ülkemiz için tam bir rezalettir. Aynı zarftan çıkan 3 oyun geçerli olduğu sadece büyükşehir için verilen oylarda şaibe olduğuna inanmamızı bekliyorlar. ‘Vicdanları sızlatan’ sandık kurulları ise Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve referandumda da görev alan sandık kurulları. Fakat orada şaibe yokmuş. Bir millet aptal yerine konmaya çalışılıyor. AKP ve MHP seçmenleri de bu deli saçması duruma açıklama bekliyor. Bu derece hukuk dışı, anlamsız oyunlarla koltuklarını korumaya çalışmaları ülkemizin imajını yerle bir ediyor. 31 Mart’tan hemen sonra bu ülkenin gündemi ekonomi olmalıydı. Halkın cebindeki paranın günden güne erimesi olmalıydı. Fakat iktidarın bekası her şeyin üzerinde. Bu ahlak ve izan dışı politikalar kendi seçmenlerini bile bıktırdı. Aklımızla alay edişleri karşısında bu kez çok büyük kaybedecekler. Biz ise asla YSK gibi korkup, sinip, tehditlerine boyun eğerek satılmış olmayacağız. Mafyavari tehdit ve saçmalıklarına pabuç bırakmayacak, baharımızı kışa çevirmenize izin vermeyeceğiz. Her şey çok güzel olacak. İnadına hak , inadına hukuk, inadına adalet.”

Editör: Haber Merkezi