İhtiyaç sahipleri ile yardımseverler arasında köprü olan ve dayanışma ağını büyütmeye çalışan İz Gazete, ‘Biz Varız’ dayanışma kampanyasını büyütmek için gerçekleştirdiği canlı yayına İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray konuk oldu.

İYİ Parti'li Aytun Çıray, "Bütün tedbirleri almakta çok geç kaldı ve bu tedbirleri parça parça alarak büyük zaman kaybettirdiler. Halbuki yapılan bilimsel araştırmalara göre eğer bir tedbir zamanından üç hafta geç alınırsa ortaya çıkan vaka ve vefat sayısı yüzde 95 daha fazla olur. Ülke çapında karantina uygulanmalı demiştik. Dediğimizde dört hafta sonra çok kötü bir şekilde karantina değil de sokağa çıkma yasağı uyguluyorlar, bunu da parça parça yapıyorlar. Sebebi bu kötü pandemiye, Türkiye çok kötü ekonomik şartlarda yakalandığı için bu karantinaya hazır değil. O yüzden olması gerekenden daha çok can kaybımız var. Diğer yandan bu kısa süreli evlere kapanmak etkisini gösterir ama bir hekim olarak söylemek gerekirse halkımız çok dikkat etsin çünkü verdikleri rakamlar da gerçekçi değil. İstanbul'da bir açıklama yapmıştım, bir aylık sürede beklenen vefat sayısından 2607 fazla sayı vardır. Panik yaratma gibi bir niyetim yok. Bir hekim olarak vatanımızı uyarıyorum sadece" dedi.

'BELEDİYELERLE İŞ BİRLİĞİ YAPILMALIYDI'

Çıray, "İkinci olarak hükümet bu süreçte Büyükșehir belediye başkanlarını yanlarına almalıydı, çünkü Büyükșehir belediyeleri en ücra yerlere bile ulaşabilirler. Sonuçta paralel devlet falan değiller. Terörist gibi söylemler ise kabul edilir bir şey değil. Yapmak istedikleri insanlara ekmek götürmekten ibarettir. Eğer bu işbirliği yapılsa çok daha farklı olunabilir. Sabah işe çıkıp akşam eve ekmek götüren insanların devletin desteğine ihtiyaca var. İzmir Büyükșehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları tebrik ediyor ve destekliyorum. Sabah akşam demeden kendi sağlıklarını riske atarak çok başarılı süreç yürüttüler, biz de bu kampanyaya gereken desteği vermeliyiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi