Cumhuriyet'ten Sibel Bahçetepe'nin haberine göre, İzmir’den HDP milletvekili adayı olduğu 2015’te yaptığı bir konuşma nedeniyle 15 Mayıs’tan bu yana Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan halk müziği sanatçısı Pınar Aydınlar, Cumhuriyet gazetesine gönderdiği mektupta, “İktidar, 24 Haziran seçimleri yaklaşırken daha da saldırganlaşacak. İnsan olmanın gereği haksızlıklara elbette ki göz yummamaktan geçer. Onurluyuz, kararlıyız” dedi.

“Bozuk düzende sağlam çark olmaz” diyerek mektubuna başlayan Aydınlar cezaevinde tekli hücrede kaldığını ifade etti. Aydınlar, “Şu ana kadar okuduğum türküler, marşlar sebebiyle pek çok kez yargılandım. Türkiye devrim hareketinin öncü isimlerinden İbrahim Kaypakkaya’dan bahsettiğim için suçlu sayılarak ‘suç ve suçluyu övme’ iddiasıyla hükümler yedim. Kaldı ki ortada İbrahim Kaypakkaya için bir yargı kararı yok” dedi. 

7 Haziran seçimlerinde HDP İzmir milletvekili adayı olarak kitleye yaptığı konuşmaların ‘örgüt propogandası” sayıldığını anlatan Aydınlar, mektubunda şu ifadelere yer verdi : “Türkiye hapishaneleri binlerce tutsak, öğrenci, işçi, emekçi, sosyalist, Alevi, Kürt her kesimden insanın varlık mücadelesi sürdürmeye çalıştığı yerler. Onlarca hasta tutuklunun çok zor koşullarda tutulduğu yerler. Ve çocuklar, gülyüzlü çocuklarla dolu hapishaneler. Bu düzen böyle devam ederse halklar, muhalif kimlikte mücadele eden herkes çok büyük tehdit altında. İktidar, 24 Haziran seçimleri yaklaşırken daha da saldırganlaşacaktır. Her adayın benim gibi seçimlerde yaptığı konuşmalar sebebiyle, Demirtaş gibi, Yüksekdağ gibi ve onlarca, yüzbinlerce tutuklu gibi olmayacağının garantisi yok. Evet, alnımız açık, başımız dik. İnsan olmanın gereği, haksızlıklara elbette ki göz yummamaktan geçiyor. Onurluyuz, kararlıyız. Nâzım’ın mısraları gibi, ‘ben yanmasam, sen yanmasan, biz yanmasak, nasıl çıkar karanlıkların aydınlığa...’ Tüm dost yüreklere saygıyla...”

Editör: Haber Merkezi