İZ GAZETE - İz Web TV'de yayınlanan 'Doğan Beyazgül ile İzmir Notları' programının konuğu kütüphaneci Aydın İleri, soruları cevaplandırdı.Bergama Belediyesi’nde kütüphaneci olarak çalışırken, son yerel seçimlerde belediyenin AKP’ye geçmesinin ardından görev yeri değiştirilen ve temizlik malzemeleri deposuna sürülen Aydın İleri, uygulanan mobbing hakkında şöyle konuştu:"2016 yılının ekim ayında Bergama'da bir kütüphane kurduk. Birçok etkinlik gerçekleştirdik. Kütüphane odaklı bir kültür kampanyası yaptık. Haziran ayında yeni gelen yönetim ise çocuklara kitap vermeyi reddetti. Daha önceki senelerde karnesini alan çocuklara kitap hediye ediyorduk, bu yıl gelen aileler ise bizden açıklama istedi. Biz de doğal olarak açıkladık. Bizim bu yaşadığımız süreç zaten beklenen bir şeydi ama insanların iş hakkını sonlandırmanın da bir yolu, bir usulü olmalı, mobbing ya da sürgün tarzı bir şey olmamalı. Bunlar sadece muhalif olduğum için başıma geldi. AKP iktidarı kendisi gibi olmayan, kendisinden olmayan herkesi dışlıyor, ben tek değilim" ifadelerini kullandı.

'EN KISA ZAMANDA AKP'NİN HELVASINI YERİZ'

Aydın İleri AKP'nin yapılacak ilk genel seçimde iktidarlığını kaybedeceğini ifade ederek, "AKP'nin en zayıf dönemine geldik, çöküş başladı ve dibe doğru bir iniş var. İlk genel seçim de, bunların dibe vuruşu olacak, yani en kısa zamanda AKP iktidarının helvasını yeriz. Artık istenmiyorlar. Vatandaş vergilerden, ekonomiden bıktılar. Yerel siyasette AKP'nin iktidar oldukları yerlerde sekiz aydır bir çivi bile çakmadılar. Mesela Bergama Belediyesi, sekiz aydır işçilerin sendikalarıyla uğraşmaları ve işçilere mobbing uygulamaları ile biliniyor. En sonda da Bergama Belediyesi çevre davalarından da çekildi. Çevre davaları vatandaşın en büyük hakkıdır ama Bergama Belediyesi, vatandaşları bu konuda yalnız bıraktı. Açıkça söylemek gerekirse bugün seçim olsa AKP, Bergama'yı kaybeder. 4,5 yıl sonra Bergama'da hiçbirinin adı anılmayacak, insanlar lanet okuyacak. Emekçinin emeği ile oynayan, işçinin, köylünün hakkıyla oynayan iktidarlar eriyip gidecek" diye konuştu.

'MEDYA KUŞATILMIŞ DURUMDA'

Gazetecilere ve aydınlara olan baskı hakkında konuşan İleri, "Medya kuşatılmış durumda. İz Web TV, Oda tv, Cumhuriyet, Sözcü gibiler var ki insanlar sesini duyuruyor, lakin medyanın çoğu yandaş durumda. Artık herkes gazeteci, herkes her şeyden haberdar. O yüzden onlar istediği kadar baskı süreçlerini devam ettirsinler. CHP'li belediyeler gerçekten çalışıyor, halk ise onların nasıl engellenmeye çalıştığını, bütün gerçeği görüyor. Bir tek ben ezilmiyorum, bir tek Bergama Belediyesi'nde zulüm yok, Türkiye'nin her yerinde zulüm var. Her yerde işçiler haksız yere kovuluyor, mesela Aliağa da bu örneklerden biri" dedi.

Editör: Haber Merkezi