Konak Belediyesi, CHP Konak İlçe Başkanlığı ve 68’liler Platformu’nca düzenlenen anma etkinliğine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Tacettin Bayır, Kani Beko, Bedri Serter ile Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Guruşçu, CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ İzmir 68’liler Platformu Başkanı Okan Yüksel, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu ile çok sayıda kişi katıldı. Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 10 Ağustos 2000 tarihinde hayatını kaybeden Aydın Erten’i yol arkadaşlarıyla birlikte 18 yıldır özlemle andıklarını söyledi. Erten’in devrimci kişiliğine vurgu yapan Pekdaş, onun izinde sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmaya devam ettiklerini söyledi. 

GÜLTEPE’YE YAPILAN HİZMETİ ANLATTI

Bu yıl ki anma töreninde de geleneği bozmayan Başkan Pekdaş, Gültepe’ye yönelik  yaptıkları ve yapacakları hizmetleri anlattı. “Her ölüm yıldönümünde Aydın Erten’in sevdası olan Gültepe’ye neler yaptığımızı, neleri değiştirdiğimizi anlatmak istiyorum” diyen Başkan Pekdaş, yapım çalışmaları süren yatırımlar hakkında bilgi verdi. Pekdaş, “Toros Mezarlığı’nın hemen karşısındaki eski ekmek fabrikasının arazisini uzun uğraşlar sonunda Milli Emlak’tan aldık. Şimdi orada bir spor tesisi yükseliyor. Hem kapalı spor salonu hem de futbol sahası olacak. Bu tesisi burada yaşayan hemşehrilerimiz bizden istedi. Gençlerimizin sağlıklı yetişmesi, onların fiziksel gelişimine katkı sağlamak, onları sosyal anlamıyla beslemek için bu projeyi başlatmıştık. Çok kısa sürede bitecek. Toros’ta da çok yönlü bir tesis inşa ediyoruz. Zemin altı iki kat otopark, üstü kapalı pazaryeri, onun üstünde de semt merkezleri olacak. Bu yatırım da çok kısa sürede tamamlanacak. Biz bu dönem semt merkezlerini çoğaltmaya hız verdik. Ben göreve geldiğimde Konak Belediyesi’nin sosyal tesisleri, kültür ve spor merkezleri toplam 26 taneydi, şimdi sayısı 41’e çıkarttık, çoğaltıyoruz tesislerimizi” dedi.

AYDIN ERTEN ADINI YAŞATACAĞIZ

Başkan Pekdaş, anma töreninde kira sözleşmesi sona erdiği için Konak Belediyesi’nin elinden alınan Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nın son durumuyla ilgili bilgi de verdi. Kamu kurumları arasında kira sözleşmelerinin uzatılmasında herhangi bir engel olmamasına rağmen Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sözleşmeyi uzatmayarak, ihaleye çıktığını anlatan Pekdaş, “Göreve geldiğimiz zaman Aydın Erten adını verdik, burası soluk aldığı alan olarak vardı. 9 yıl dolduktan sonra geçen yıl 28 Ağustos’ta süresi doluyordu. Biz Bakanlıkla sürekli konuştuk, burayı bize kiraya verin dedik. Başta ‘evet, evet’ dediler ama apar topar ihaleye girdiler. Biz de ihaleye girdik. Ama ihalede 4 katı fiyat verdiler. Mümkün değil bu paranın ödenmesi. Kiralayan da zaten işletemedi ve Bakanlık ihaleyi iptal etti. Şimdi tahliyesi için Valiliğe yazı yazdı. Şimdi Bakanlıkla yeniden görüşüyoruz. Burasının neden bize kiralanması gerektiğini söylüyoruz. Çünkü meskun alandaki orman alanları sürekli gözetim ve bakım ister. Meskun mahalde orman alanı olmaz, buraları rekreasyon alanıdır ve belediyelere devredilmelidir. Şehrin içindeki bu alanların yok olmaması için, yangınlara kurban gitmemesi için orman vasfını korunarak buraların belediyelere tahsisi gerekmektedir. Biz bu konuda önemli yol aldık. Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nı yeniden canlandırmak bizim görevimiz. Aydın ağabeye söz veriyorum bunu da gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 

SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Anma töreninde Başkan Pekdaş’ın yanı sıra CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Guruşçu, İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Tacettin Bayır, Bedri Serter, Kani Beko ile Konak Belediyesi Meclis Üyesi Nimet Haytabay ve İzmir 68’liler Platformu Başkanı Okan Yüksel de birer konuşma yaptı. Anma töreni konuşmaların ardından tüm katılımcıların efsane Başkan Aydın Erten’in kabrine karanfil koymasıyla sona erdi.

Editör: Haber Merkezi