İZ GAZETE-  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'e geldi. Geçtiğimiz aylarda İzmir'i vuran ve insanların hayatını kaybetmesine sebep olan depreme yönelik bir toplantı düzenleyen Bakan Kurum'un, TBMM Deprem Komisyonu üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve Kamil Okyay Sındır'ı davet etmemesi, iki vekil tarafından da tepkiyle karşılandı.

'YAZIKLAR OLSUN!'

TBMM Deprem Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, "Rezilliğe bakar mısınız! Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir’e geliyor. AFAD İl Afet Koordinasyon Merkezinde İzmir Valisinin de katılımıyla İzmir Depremi hakkında toplantı yapıyor. AKP ve MHP’li vekiller, AKP Gen.Bşk.Yrd., AKP Grup Bşk.Vekili, MHP İl Bşk hepsi orada. CHP’den bir tek vekil çağırılmıyor. Hatta TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi iki CHP’li İzmir milletvekili dahi çağırılmıyor! İzmir depreminden siyasi rant devşirme çabalarınızla Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi siyasetinizin oyuncağı yapamazsınız! İzmir halkı ve milletimiz bunun hesabını elbet soracaktır! Yazıklar olsun!" ifadelerini kullandı. 

'FOTOĞRAFIN YORUMUNU VİCDANLARA BIRAKIYORUM'

Diğer bir TBMM Deprem Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise konuya yönelik, "Rızabey Apartmanı yerine park yapılması kararına mutlu olduk.Bu kararın alındığı toplantıda Cumhur İttifakı vekillerinin olması,Millet İttifakının yok sayılması;deprem gibi hassas bir konuda bile iktidarın bakış açısını göstermektedir. Fotoğrafın yorumunu vicdanlara bırakıyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Editör: Haber Merkezi