ENSAR ÇIRAK/ İZ GAZETE- Eski Sümerbank binası önünde yapılmak istenen eyleme valilik tarafından yasak gelmesinin ardından, açıklama Disk Ege Bölge Temsilciliği'nde yapıldı. Emek ve Demokrasi Güçleri adına, Disk Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'nın yaptığı açıklamada iktidarın, demokrasinin ilkelerini durmaksızın ayaklar altına aldığı, atanan kayyumların demokrasiyle ve hukukun üstünlüğü anlayışıyla bağdaşır hiçbir yanı bulunmadığı belirtildi. 

Sarı, açıklamaya, 'OHAL döneminde yüze yakın belediyeye kayyum atanmış, bu beldiyelerde çalışan 3 bini aşkın işçi işten atılmıştır. Bir önceki yönetim anlayışını teşhir eden belediye başkanları görevden alınırken, ileri sürülen temelsiz gerekçeler seçmenlerin ve bizlerin gözünde yok hükmündedir.' şeklinde devam etti.

Derinleşen ekonomik krizin yoksul halk kesimlerinde sandığa yansıdığı kaydedilen açıklamada, kayyum atamanın, halkın iradesinin yok saydığı, işçi, emekçi, yoksul halklara bütünlüklü bir saldırı olduğu ve ülkenin iktidar eliyle ciddi bir yönetememe krizine doğru sürüklendiği vurgulandı.

Açıklama, demokrasiden yana herkesin barış ve demokrasi mücadelesinde omuz omuza durma çağrısı ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi