Cengiz Aldemir/ANKARA - Meclis de konuşan ve gündeme dair açıklamalarda bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, AYM üyesi ile İçişleri Bakanlığı’nın “ışıklar açıktı, kapalıydı” tartışmasını ciddiye almadıklarını söyledi. Asıl darbeyi AYM kararını tanınmayanların yaptığını vurgulayan Dervişoğlu, “Türkiye'yi artık suni gündemlerle meşgul etmemek, vatandaşı 1'inci dereceden ilgilendiren temel konuları gündemde tutmak gerekir diye düşünüyorum. Anayasa Mahkemesi üyesi bir hâkimin attığı "tweet" elbette ki maksadı aşmıştır. Fakat buradan bir darbe çığırtkanlığı çıkarmak da abesle iştigaldir. Oysa bizce asıl yargı darbesi dün yapılmıştır. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin hukuk tanımaksızın, siyasi iktidardan aldığı güçle Anayasa Mahkemesinin verdiği hak ihlali kararını reddetmesi esas itibarıyla açık bir hukuk darbesidir. Meseleye bu noktadan bakılmasının gerekli olduğunu düşünüyorum” dedi.

RANT PAYLAŞIMI İTİRAFI

İzmir’de Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda çalışmaları yürütülen Ege Turizm Merkezi ve Çeşme Projesine dair kamuoyunda bazı detayların yer aldığına dikkat çeken Dervişoğlu, Projenin mimari ve teknik çalışmaları için tek bir şirketin yetkili olduğu bilgisinin kamuoyuna yansıdığını vurgulayarak,“ Bu şirketin ticaret sicil kayıtları incelendiğinde 24 Temmuz 2020 tarihinde kurulduğu görülüyor; bu bir rant paylaşım itirafıdır. Yüzde 97'sinin kamuya ait arazilerden oluştuğu bilinen bölgenin bir kıyıma maruz kalmaması için Bakanlığın süreci dikkatle ve ciddiyetle takip etmesini öneriyoruz. Biz de aynı dikkat ve ciddiyetle konunun peşinde olacağımızı bildiriyoruz” uyarısında bulundu.

YANGINLAR TESADÜF DEĞİL

Hatay'ın İskenderun, Belen ve Arsuz ilçeleri üçgeninde yaşanan orman yangıları için üzüntülerini paylaşan Dervişoğlu, yangınların yerleşim birimlerinin yanında çıkmasının tesadüf olmadığını söyledi. Kahramanmaraş'ta da durumun farklı olmadığını kaydeden Dervişoğlu, 3 farklı yerde çıkan orman yangınında 65 hektar ormanın kül olduğunu belirterek, İçişleri Bakanlığı’nı göreve çağırdı.

50 BİN AMATÖR KULÜP ÇALIŞANI MAĞDUR

Profesyonel futbol liglerinin 11 Eylül de başlamasına rağmen amatör liglerin kapalı tutulmasının kulüp çalışanları ve sporcuları mağdur ettiğini belirten Dervişoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun, 2020-2021 sezonu bölgesel amatör lig, yerel amatör büyükler ve yerel amatör alt yaş grubu müsabakalarının geleceğiyle ilgili kararın ekim ayı sonunda tekrar değerlendirmeye alınacağı bilgisini paylaşarak,” Bu kararla aylardır futboldan uzak kalan amatör kulüpler ve sporcular mağdur edilmiştir. Sayıları 50 bine varan amatör futbolcular ve amatör kulüp çalışanları; futbolun emektarları ve gariban insanlarıdır. Federasyon bu durumu acilen gözden geçirmeli ve görmezden gelmemelidir. Amatör kulüpler ve futbolcular, futbolun mutfağıdır. Halı sahalar, kafeteryalar, açık; ampute ligi oynanıyor ama amatör lig yok. Virüs sadece amatör futbolculara mı bulaşıyor sorusu akıllara geliyor” eleştirisinde bulundu.

ERMENİSTANI KINIYORUM

Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalara da değinen Dervişoğlu, Ermenistan’ın tutumunu sert bir dille eleştirerek, “Ermenistan yapılan insani ateşkesi insanlık dışı saldırılarıyla bozmuştur. Ermenistan kaybettiği mevzileri almak için insanlık dışı tutum sergiliyor ve bir devlet gibi değil, terör örgütü gibi davranmakta ısrar ediyor. Tüm dünyanın gözü önünde insanlık suçu işleyen Ermenistan'ı şiddetle kınıyor, dost ve kardeş ülke Azerbaycan'ın bu haklı mücadelesinin yanındayız.”

Editör: Haber Merkezi