İZ GAZETE - CHP'de İzmir İl Kongresi öncesinde hareketli saatler yaşanıyor. Önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile, ardıdan CHP'nin İzmir'deki İlçe Başkanlarıyla görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şimdi de İzmir milletvekilleriyle buluştu.

Tarihi Asansör'de kurulan 'yuvarlak masa'da milletvekilleriyle yapılan görüşmede, CHP İzmir İl Başkanlığı için adı geçen isimler konuşuldu. 'Asansör Zirvesi'ne CHP İzmir Milletvekilleri Zeynep Altıok, Ali Yiğit, Tuncay Özkan, Zekeriya Temizel, Özcan Purçu, Atilla Sertel, Murat Bakan ve Mustafa Balbay katıldı. 

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır'ın ve Selin Sayek Böke'nin önceden planlanan programları nedeniyle katılmadığı öğrenilirken, CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam ve Tacettin Bayır'ın bir tarikat yurdunda meydana gelen istismar dehşetini araştırmak için Kaymakamlık ve Emniyet’le görüşmek üzere Dikili’ye gittiklerini öğrenildi.

'BUNU BİR BELEDİYE BAŞKANI YAPAMAZ'

Toplantıya katılmayan CHP İzmir Milletvekili Bayır Gerçekizmir’e yaptığı açıklamada, “Şekil ve yöntem adına doğru bulmadığım için katılmıyorum. Katılıp da ‘Toplandık böyle bir karar çıktı, aday bu’ diye lanse edilmesini doğru bulmuyorum. İl delegelerinin özgür iradesine ipotek konuluyor. Aday olan çıkar delegenin kantarına… Bunu bir belediye başkanı yapamaz. Ben vekil olarak Büyükşehir’in bürokratını seçebiliyor muyum? Bıraksın da il başkanı ve yönetimini biz seçelim, örgüt seçsin” diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi