CEREN DUMAN / TUGAY CAN / İZ GAZETE - DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyareti öncesi İz Gazete’ye önemli açıklamalarda bulundu. Çerkezoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile kendisinin simgeleşen fotoğrafı hakkında önemli yorumlarda bulundu.

Türkiye 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerini geride bıraktı. Seçim sürecinin en çok konuşulan fotoğraflarından bir tanesi de Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun aynı karede yer aldığı fotoğraf oldu.

Türkiye siyasetinin iki güçlü kadın figürünün bir araya geldiği bu kare başta sosyal medya olmak üzere pek çok kişi tarafından konuşulmuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret kapsamında İzmir’e gelen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile o fotoğraf karesini ve Türkiye siyasetinde kadının yerini konuştuk.

Çerkezoğlu, fotoğrafın 31 Mart sonrasına ait olduğunu hatırlatarak “Yerel seçimlerden sonra Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası 17 gün boyunca verilmedi. Bir dayanışma ziyareti için Seçim Koordinasyon Kurulu'na gittiğimizde kendileriyle görüştüğümüzde çekilmiş bir fotoğraf” şeklinde konuştu.

‘KADIN MÜCADELESİ MEVCUT SİYASAL İKTİDARA GERİ ADIM ATTIRAN EN ÖNEMLİ MÜCADELE ALANLARINDAN BİR TANESİ OLDU’a

Çerkezoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hayatın her alanında, sendikal mücadelede, toplumsal mücadelelerde ve siyasette de kadınların varlığı ve görünür olması, söz ve karar mekanizmalarında daha fazla kadının var olması Türkiye’nin geleceğinin şekillenmesi açısından son derece önemli. Bu siyaset açısından da sendikalar açısından da böyle. Kaldı ki kadın mücadelesi hem Türkiye’de hem de dünyada aslında en zor dönemlerde bile her türlü baskıyı ve zorluğu aşmasını bildi. Kadın mücadelesi mevcut siyasi iktidara geri adım attıran en önemli mücadele alanlarından bir tanesi oldu. Dolayısıyla hem dünyada hem de Türkiye’de kadın dayanışması ve mücadelesi çok ciddi bir süreç yaşıyor. Bu açıdan bakıldığı zaman Türkiye’de demokrasinin de emeğin Türkiye’sini yeniden kuracaksak eğer bunun en önemli dinamiklerinden bir tanesi kadınlar olacak.”

Editör: Haber Merkezi