İZ GAZETE - 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Artvin'in Yusufeli ilçesinde seçimlerin Cumhuriyet Halk Partisi’nin itirazı sonrasında seçimlerin tekrarlanması yönünde karar alınmıştı.

2 Haziran Pazar günü tekrarlanacak olan seçimler için Çiğli Belediye Başkanı CHP’li Utku Gümrükçü’den çağrı geldi. Kendisi de Artvinli olan Gümrükçü, hemşehrilerinden pazar günü tekrarlanacak olan Yusufeli seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Barış Demirci’ye oy istedi. Gümrükçü yaptığı çağrıda “Sevgili hemşehrilerim Pazar günü yapılacak olan Yusufeli seçimlerinde sizden Barış kardeşime oy vermenizi istiyorum” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

31 Mart'ta yapılan yerel seçimde Artvin'in Yusufeli ilçesinde 3 oy farkla AKP’nin adayı Eyüp Aytekin önde tamamlamış, CHP'nin adayı Barış Demirci ise seçimi ikinci sırada yer almıştı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim sonuçlarına ilişkin itirazını değerlendiren YSK, ilçede 2 kısıtlı seçmenin oy kullandığını belirleyerek, aradaki farkın 1'e inmesi nedeniyle seçimlerin iptaline karar vermişti.

Editör: Haber Merkezi