İZ GAZETE - Yerel seçim gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, ayrıca geride kalan dört yılda gerçekleştirdiği çalışmalarını anlattı.

Arslan, 2014 yılından bu yana Çiğli Belediyesini yönettiklerini ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin oylarını yükselttiklerini söyledi. Arslan, “Yerel yönetimlerde belediye partinin aynasıdır. Vatandaş beğenmediği yönetime oy da vermez, destek de vermez. Bizim oyumuz 25 binlerden 42 binlere kadar çıktı. Çiğli’de gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimiz bize başarıyı getirmiştir. Çalışmaya devam ediyoruz, elimizden gelen her şeyi yapacağız.” diye konuştu.

‘ÇALIŞANLARIMIZ İLE TOPLU SÖZLEŞME YAPTIK’

Çiğli Belediyesi’nin işçilerinin haklarını daima korumak için çaba sarf ettiğini kaydeden Arslan, “Biz göreve gelmeden önce, Çiğli Belediyesi’nde çalışan sendikalı arkadaşlarımız eylem yapıyorlardı. İşçiler ile konuştum. Gerekirse kredi çekip borcunuzu ödeyeceğim, dedim. Göreve gelince de dediklerimi yaptım. Ayrıca esnaf alacakları vardı. Bunları da vadelendirdik. Sözümüzde durup, hem çalışanlarımıza hem de esnafımıza borcumuzu ödedik. Çalışanın hakkını vermediğiniz zaman, işçiden bir şey isteme hakkınız olmaz. Ayrıca işçilerimiz ile toplu sözleşmeler yaptık.” ifadelerini kullandı.

İşçi ve memur sendikaları ile Türkiye gerçekleri içerisinde buluştuklarını ifade eden Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Enflasyon dediler, enflasyonun üzerinde maaşlara zam verdik. Uzlaştık. İnsanların hakları verilince, size destek verebiliyorlar. Ben buradan Tüm Bel Sen Genel Başkanına teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki, Genel-İş sendikası da bizimle birlikte bir çalışma içerisine girer ve bize destek çıkar. Çünkü yanlışımız yok. Bu durum Çiğli Belediyesi’ne yansımıştır.”

‘4 BİN 700 KİŞİYİ İŞ SAHİBİ YAPTIK’

“İş barışı ve iş huzurunu sağlamak gerekir. Çalışanlar biliyor ki başkan ne yapar ne eder, bizim alacaklarımızı öder diyorlar. Bunu söyletebilmişsek bizim için mutluluk kaynağıdır.” diyen Arslan, “Çiğli her ne kadar organize sanayi bölgesinde olmasına rağmen, işsizliğin yoğun olduğu bir ilçe. Biz belediye içerisinde sınırlı sayıda bir istihdama gidiyoruz. Bu şartlarda, Çiğli’de yaşayan insanların en büyük sorunu işsizlik. Baktık olacak gibi değil. İŞKUR ile birlikte bir proje geliştirdik. Her Çarşamba günü işçi arayanlar ile iş arayanları bir araya getiriyoruz. Her hafta 20-30 kişi iş sahibi oluyor. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana 4 bin 700 kişi bu sayede iş sahibi olmuş. Bu projeler ile birtakım projelere merhem olduk. Dolayısıyla çok mutluyum.” dedi.

İşçi görüşmelerine bir gün katıldığını ifade eden Arslan, orada bir kardeşimiz bana ‘Siz bize bir umut yarattınız. Bu umudu yarattığınız için teşekkür ediyorum.’ dedi. Bu da ayrı bir mutluluk kaynağı.” diye konuştu.

‘DİYANETİN BÜTÇESİ MİLLİ EĞİTİMDEN FAZLA OLURSA…’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal demokrat bir parti olduğunu ve sosyal demokrat bir belediye başkanı olarak emek yoğunluğu olan bir ilçede, halkçı ve sosyal demokrat kimliğin önemli olduğu üzerinde duran Arslan, işsizlik ile sıkıntıların merkezi hükumet tarafından yapılması gerektiğini savundu.

Hükumetin gerçekleştirdiği, özelleştirmelerin temel nedeni olduğunun altını çizen Arslan, “Bizim yerel yönetim olarak yapacağımız istihdam projeleri yeterli olmayabiliyor. Biz okullara gidiyoruz. Bu okullarda, bizden taleplerde bulunuyorlar. Oysa bu talebi bizden bulunmamaları lazım. Demek ki merkezi hükumet bu sorunu çözemiyor ki, son çare olarak bize başvuruyorlar. Ben bu noktada merkezi hükumetin tavrını eleştiriyorum. Siz diyanetin bütçesi, Milli Eğitim’den, Sağlık Bakanlığı’ndan yüksek olursa insanlar hasta da olur, eğitimde aksaklıklar da gerçekleşir. İnsanlar çocuklarını eğitimde yaşanan aksaklıklardan dolayı özel okullara gönderiyorlar. Bu okullarda bir öğrencinin yıllık maliyeti 20 bin lira civarında. Burada hatalı bir ekonomi, sağlık ve eğitim sistemi mevcut ne yazık ki.” dedi.

Çiğli Belediye bünyesinde bulunan ÇİBEM’İN faaliyetlerini de anlatan Arslan, “Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi (ÇİBEM)’de şu anda 1250 öğrenci eğitim görüyor. Geçen yılki sonuçlara göre üniversiteye ve liseye geçişler çok başarılı durumda. Yani bir okulun disiplini gibi eğitim merkezimizin de bir disiplini söz konusu. Biz bu kursları ücretsiz olarak veriyoruz. Bir öğrencinin, dershanelere gidip özel ders görmesi yine yıllık 10-15 bin liradan aşağı değildir. Biz Çiğli’de ekonomik sıkıntıları olan ailelerimizin çocuklarına ücretsiz bir şekilde eğitim veriyoruz. Yani biz sosyal bir belediyecilik faaliyeti gerçekleştiriyoruz. İlla fiziki bir şey yapmamıza gerek yok. Belediye, doğumdan ölüme kadar vatandaşlarının problemleriyle alakadar olmak zorunda. Biz de mümkün odluğunca bunları yapmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘KARŞIYAKALILAR VAKİT GEÇİRMEYE ARTIK ÇİĞLİ’YE GELİYORLAR’

Çiğli’de 11 tane spor kulübü olduğunu ve bu kulüplere ayni ve maddi anlamda destekte bulunduklarını aktaran Arslan, ayrıca “Spor kulüplerimizin sporcuları, alt gruplarda sporcularına ulaşım için, forma için yardımlarda bulunuyoruz. Bu çocuklar spor ile uğraşarak, kötü alışkanlıklardan uzak durabiliyorlar.” dedi.

Eskiden Çiğli’de yaşayan insanların ailecek vakit geçirebileceği yerlerin Çiğli’de bulunmadığını, Çiğlililerin bunun için Karşıyaka ya da Bostanlı’ya gittiğini söyleyen Arslan, Çiğli Belediyesi tarafından kurulan Akvaryum Cafe’nin bu hizmeti Çiğlilerle buluşturduğuna dikkat çekti. Arslan, “İnsanlar ailecek gelip burada vakit geçiriyorlar. Ayrıca Çiğli dışından insanlar buralara gelip, vakit geçirebiliyorlar. Bu da bize mutluluk veriyor.” diye konuştu.

Engellilerin evlere hapsolmaması noktasında, Engelli Hizmet Aracı vasıtasıyla, Engelli vatandaşlara geziler düzenlediklerini kaydeden Arslan, “Biz sosyal belediyecilik anlamında, engellilere hastalara da sahip çıkıyoruz.” dedi.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ayrıca belediyenin sosyal faaliyetlerinden sadece CHP’li vatandaşların değil, toplumun tüm kesimlerinin yararlandığını ifade etti. Arslan, “İnsanların inancına ya da partililiklerine ya da göre ayrımlar yapılıyor. Ancak biz buna karşıyız.” dedi.

Yeniden aday gösterilmesi durumunda, yarım kalan projelerini sürdüreceğini aktaran ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da ziyaret ettiği sırada, Çiğli’de gerçekleştirdikleri faaliyetleri içeren bir kitapçığı CHP liderine verdiğini söyleyen Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Semt evlerine semt merkezlerine önem veriyoruz. Uğur Mumcu’da bir semt merkezinin temelini attık. Umuyorum ki seçimden önce bitireceğiz. Semt merkezlerimiz ile vatandaşlarımıza belediyeyi bir adım daha yaklaştırmak istiyoruz. Bizim, Balaçık Mahallesinde bir pazaryeri yapma projemiz var. Şu anda günde 300’den fazla aileye sıcak yemek veriliyor. Bu yemekleri bizim ekiplerimiz araç ile dağıtıyor. Bu işlem her gün yapılıyor. Ayrıca belirli periyotlarda, ekonomik durumu kötü olan 7 bin 500 aileye erzak yardımı yapıyoruz. Bunlar bizim sosyal projelerimiz.”

‘AKP’NİN ÇIKARACAĞI ADAY FİYOSKO YAŞAYACAKTIR’

Nihat Zeybekci’nin İzmir adaylığı ilgili yaptığı skandal açıklamasını kınadığını belirten Arslan, ”İzmirlilere hizmet etmekten onur duyarım diyebilirdi. Böyle yakışıksız bir benzetme yapması hoş olmadı. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak İzmir’in ilçesinde sosyal demokrat belediye hizmeti gerçekleştiriyoruz. Partimizin geriye kalan sekiz ilçeyi de alacağını düşünüyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız da kim olursa olsun bu görevi layıkıyla yapacaktır. İzmir kararını vermiş durumda, halkı borca sokmadan kendi kaynakları ile gerçekleşen bir İzmir modeli var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu kadar başarılı olduğu bir şehirde AKP’nin çıkaracağı herhangi bir aday fiyasko ile karşılaşacaktır. Başbakan alamadı, bakan nasıl alacak?” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi