İZ GAZETE-  CHP İl Eski Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan,  geçtiğimiz aylarda Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in silahlı saldırıya uğramasının ardından Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün emniyet ifadesinde ortaya attığı iddialara yönelik yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi. 

Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in geçtiğimiz aylarda uğradığı üzen silahlı saldırıyı basından öğrendiğini belirten Arslan, olayın kim ya da kimler tarafından yapıldığı konusunda hiçbir bilgi sahibi olmamasına rağmen Koçer’in emniyet ifadesinde ve kamuoyuna verdiği demeçlerde şahsını hedef aldığını ifade etti. Ayrıca Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Başkan Yardımcısı Barbaros Kiriş'in de onun aleyhinde ifade verdiğini ifade eden Arslan, "Bu üç isim emniyette verdikleri ifadelerde “kesin olmamakla birlikte sokakta benim bu eylemi organize ettiğime dair konuşmalar duyduklarını” ifade ederek kamuoyunda beni itibarsızlaştırmak için organize bir şekilde davranmışlardır" dedi.

Arslan, “Olayın şoku ve uğradığı saldırının etkisi ile olduğunu düşündüğüm bu gerçek dışı beyanlara karşı gösterdiğim hoşgörüye rağmen kendisinin tarafımı hedef gösteren ve asılsızca suçlayan tavrı aradan geçen zamana karşın hala devam etmektedir. Bu nedenle tarafımda,  söz konusu izansız ve hukuksuz yaklaşımın siyasi ve politik rekabetin şekillendirdiği bir siyasi intikam gerekçesine dayandığı kanaati oluşmuştur” dedi.

‘ÇELİŞKİLİ İFADELER VAR’

Koçer’in emniyete verdiği ifadesinde “Yakinen tanıdığım öğretmen arkadaşım yanıma gelerek ‘seni öldürecekler’ dedi. Karşıyaka bölgesinden adamlar ayarlanmış” ifadelerini, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün ise “Bu olayla ilgili bana veya belediyemize ait her hangi bir iletişim aracılığıyla ulaşmış bir tehdit unsuru veyahut ta suç üstlenme tarzında bir konu gelişmemiştir” cümlelerini çelişkili bulduğunu ifade eden Arslan, “Yıllar önce de buna benzer olaylar ile kamuoyunda gündeme gelen Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in kurşunlanma olayında kendisinin kim ya da kimler tarafından vurulduğu hususunda bilgi sahibi olduğunu düşünmekteyim” diye konuştu.

‘BENİ SİYASİ RAKİP GÖRDÜKLERİ İÇİN…’

2014 yerel seçimlerinden önce Çiğli Belediyesi’nde şirket müdürü olarak görev aldığının, 2019 yılında yapılan seçimlerden önce yeni yönetim daha göreve  gelmeden kendi iradesiyle görevden ayrıldığının altını çizen Arslan, “Söz konusu tarihten bu yana ne Belediye Başkanı ile ne de Belediye Başkan Yardımcıları ile hiçbir görüşmem olmamıştır. Bu nedenle tarafıma yapılan asılsız ithamları büyük bir üzüntü ve şaşkınlıkla karşılıyorum. Her ne kadar Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve ismi geçen diğer Başkan Yardımcılarının beni kendilerine siyasi rakip olarak gördükleri için ismimi böylesine çirkin bir olayın içinde geçirdiklerini ve beni itibarsızlaştırmak istediklerini düşünsem de hiçbir siyasi rekabetin bu denli seviyesiz bir şekle bürünmemesi gerektiği inancındayım” ifadelerini kullandı.

‘GEREKLİ CEVABI YARGI ÖNÜNDE VERECEĞİM’

Arslan son olarak, “Bu nedenle, her ne kadar bu seviyesiz tartışmanın bir parçası haline gelmek istemiyor olsam da, şahsımla ilgili yalan beyanlarda bulunan ve devam etmekte olan bir soruşturmada hedef şaşırtmaya çalışan bu kişilerle ilgili olarak tüm hukuki haklarımı kullanma zaruretim doğduğunu, beni ve adımı karalama yolunu seçen bu kişilere karşı gerekli cevabı yüce yargı önünde vereceğimi kamuoyuna saygılarımla duyururum” açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU? 

Geçtiğimiz aylarda Çiğli Belediyesi Başkan Yardımcısı olan Ali Rıza Koçer, arabasını park ettiği sırada kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırıya uğramış, makam arabası gece yarısı kurşunlanan Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer bir önceki dönem Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın yeğeni olan Belediye Şirketi Genel Müdürü Niyazi Arslan’ı işaret etmişti. Koçer, “Yakınen tanıdığım öğretmen arkadaşım yanıma gelerek ‘seni öldürecekler’ dedi. Karşıyaka bölgesinden adamlar ayarlanmış” diye konuşmuştu. Ayrıca Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de, "Bend e sadece bu konu hakkında sokakta konuşulanlarla ilgili bilgiler gelmiş olup bu bilgilerin doğruluk derecesini bilmemekle birlikte bizden önceki Belediye Şirket Müdürü Niyazi Arslan’ın bu eylemi gerçekleştirdiği hususunda sokakta konuşmalar vardır, hatta Niyazi Arslan’ın bu konuda Deniz Camgöz isimli tekin olmayan şahsın etrafındaki adamları kullandığı yönünde konuşmalar vardı. Doğruluğu ispatlanmamış konu hakkında her hangi bir isnatta bulunmayacağım. Bu olayı gerçekleştiren kişilerin kurumuzda yapmış olduğumuz değişikliklerden dolayı musluğu kesilen kişiler tarafından organize bir şekilde yapıldığını değerlendirmekteyim. Bu olayın Ali Rıza Koçer’in kişisel konusu olduğunu zannetmiyorum, kendisi başkanvekilim olduğundan dolayı bu olayın gerçekleştirildiğini değerlendirmekteyim" demişti.

Editör: Haber Merkezi