Araçları Projesi ile 2030 yılına kadar her çocuğun okula gitmesi ve eğitim görmesinin hedeflendiğini anımsatan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, dünya genelinde ilk ve ortaokula gitmeyen çocuk sayısının 260 milyon olduğunu belirterek, "Kaliteli eğitimden yoksun olmak ise eğitimdeki bir başka sorundur. Dünya'da 5 ila 17 yaş arası, yarısı 11 yaşın altında olan 150 milyondan fazla çocuk, zorla çalıştırılıyor ve eğitimden mahrum bırakılıyor. Uluslararası Çalışma Örgütü'ne göre, bu çocukların 73 milyonu tehlikeli işlerde çalışıyor" dedi.

Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP'li Arslan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e, "Türkiye'de ilköğretim, ortaöğretim çağında olan nüfus nedir? Yaş grupları ve cinsiyetlerine göre dağılımın nedir?" sorusunu yöneltti. Arslan şu sorularına da yanıt istedi:

OKULA GİDEN ÖĞRENCİ SAYISI KAÇ?

Türkiye'de ilköğretim, ortaöğretim çağında olan ve okula giden çocuk sayısı yaş grupları ve cinsiyetlerine göre dağılımları nedir?

İlköğretim ve ortaöğretim çağında olup okula gitmeyen çocuk sayısı, yaş grupları ve cinsiyete göre dağılımları nedir? illere göre dağılımı nedir?

Editör: Haber Merkezi