HALİDE DEMİR POLATLI -  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle yağmur yağdığında su basan mahalleler başta olmak üzere 26 mahallenin altyapı hizmetlerini tamamladıklarını, 35’i aşkın parkın yanısıra  spor kulüplerine halı sahalar yaptıklarını, spor salonları açtıklarını tek tek anlatan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, AKP'li bir meclis üyesi ile  yaptığı ‘Siz bir şey yapmadınız ki’ ile başlayan konuşmasını ve ona verdiği cevabı da anlattı.

"SANA GÖRE NE YAPILMALIYDI DA BİZ YAPMADIK DEDİM, APIŞIP KALDI"

“Tüm bunları sosyal belediyecilik anlamında yapıyoruz. Yapmak da zorundayız. Ama bir AKP meclis üyesi, ‘siz bir şey yapmadınız’ dedi” diyen Başkan Hasan Arslan, AKP'li meclis üyesine, “Ya gözünüz görmüyor, ya da gözünüzü kör etmişsiniz, görmek istemiyorsunuz dedim ona. ‘Sana göre ne yapılmalıydı da biz yapmadık?’ dedim. Apışıp kaldı. Cevap veremedi, çünkü her şeyi yapıyoruz. 35 tane park yapmışız. Bütün parklarımıza kondisyon aletlerini, çocuk oyun gruplarını kurduk. Yaşlılarımızın, çocuklarımızın spor yapmasını sağlıyoruz. Oyun gruplarının tabanlarını kauçuk tabanla kapladık. Basketbol sahaları yapıyoruz. Biz çalışacağız, Çiğli gelişecek” diye konuştu.

"‘HASAN ARSLAN SENİ ATADIK, GİT SEÇİMİ KAZAN, ÇALIŞ’ DEDİLER…"

Açılışta göreve başladığı 4 yılı değerlendiren Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Dört yılı devirdik, beşinci yıldayız. Ama bu dört yıl nasıl geçti, inanın yaptığımız çalışmalarla nasıl geçtiğinin farkında değiliz. Bir Çiğli devralmıştık. İşçisiyle, çalışanıyla barışık olmayan, her gün sokaklarda yürüyen işçiler, çöp eylemi yapan işçiler, maaşını alamayan, bankalara hacizlenen işçiler vardı. Çiğli Belediyesi’ne mal vermeyen esnaflar vardı. Mal verdiği halde alamadığı için icraya veren esnaflar vardı. Çiğli Belediyesi’ne taksitle mal satmayan esnaflar vardı. Aileleri yıkıldı, boşanmalar vardı. Böyle bir Çiğli’yi devraldık. Geldik göreve talip olduk. Çiğli’yi yönetmeye talibiz dediler. Çok sağolsun parti büyüklerimiz, Hasan Arslan seni göreve atadık, git seçimi kazan, çalışmalara başla dediler. Geldik çalıştık. CHP ailesine, bize sahip çıkan ve  destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Gerçekten geldik, işe koyulduk. Şimdi şu aşamada bankalar bize kredi vermek için yarışıyor hem de ipoteksiz veriyorlar. İmza karşılığı veriyorlar. Hem de Hasan Arslan imzası bize yeter diyorlar. Bunun yanı sıra çalışanlarımızın hiçbir kuruş alacağı kalmamıştır” dedi.

"KİMSENİN BİZDE ALACAĞI YOK, İKRAMİYELERİ DE TIKIR TIKIR ÖDÜYORUZ"

Göreve geldiğinde karşılaştığı tablonun hiç de iç açıcı olmadığını, işçilerden esnafa kadar herkese borçlu bir belediyeyi devraldığını anlatan Başkan Hasan Arslan, işçilerin maaşlarını alamadığı için bankaların ve esnafın kredi vermediği durumdan ikramiyelerin dahi tıkır tıkır verildiği bir duruma geldiklerini anlattı:

“8-14 bin liraya yakın alacağı vardı bizden. Hepsini verdik, bu aşamada kimsenin bizde tek bir kuruş alacağı yoktur. İkramiye ayları gelir, hepsini tıkır tıkır ödüyoruz. Şantiyemiz biraz ileride. Gidin bakalım. Şantiyenin önü araç dolu. Çalışanlarımız iş barışı nedeniyle ya araca yazılmış, ya da bir ev satın alıp banka taksidiyle bir eve kavuşmuş. Bunlar beni mutlu ediyor arkadaşlar. Çok mutlu ediyor.”

"YATIRIMLARIMIZ SONUNDA ARTIK ÇİĞLİ’Yİ SU BASMIYOR"

İş barışını sağlayıp mali tabloyu düzelttikten sonra altyapı hizmetlerinden çalışmalara başladıklarını kaydeden Başkan Hasan Arslan, 26 mahallenin yolundan istinat duvarına kadar tüm eksiklerini tamamladıklarını dile getirerek, su basan mahallelerin de artık tarihe karıştığını söyledi:

“Biz bu iş barışını yakalarken, çalışanların maaşını öderken boş da durmadık. Biraz önce muhtarımın da anlattığı gibi 26 mahallemizin tamamında kah büyükşehir desteğiyle kah kendimiz yolumuzu yaptık, yol kaplamamızı yaptık, istinat duvarımızı, korkuluklarımızı yaptık. Çiğli engebeli araziye sahip bir yer. Güzeltepe, Şirintepe, Aydınlıkevler, Evka-2, Egekent, İzkent, Atatürk Mahallesi, Evka 5 mahallelerin hepsinde istinat duvarı yaptığınız zaman üstüne korkuluğunu da yapmanız lazım. Bir can giderse içimiz yanar. Önlemlerimizi aldık. Tam tekmil yolu, kaplaması, duvarı, tretuvarı her şeyiyle birlikte.  Şimdi büyükşehirin desteğiyle Çiğli’de olmayanları yapmaya başladık. Çiğli’nin mahallelerini sel basardı. İnönü, Ataşehir, Maltepe mahallesinin, Küçük Çiğli ve Balatçık’ı. Bir yağmur yağdığında çalışanlarımız teyakkuza geçer, ‘Aman dikkat edin, evleri su basabilir’ diye. Ama şimdi büyükşehirimizin de gayretiyle yağmur suyu kanalları yapıldı ve yeni yeni kanallar da yapılmaya devam ediyor. Çiğli’yi su basacak kaygısından kurtulduk. Bir büyükşehir belediye bürokratı Çiğli’yi nasıl su basar anlamadım dedi. Çiğli’nin her tarafı dere. Bu dereleri Çiğli’ye yönlendirseniz yine Çiğli’yi su basmaz. Dediği doğruydu. İşte biz büyükşehir desteğiyle derelerin hepsini hareket haline getirdik. Şimdi su basmıyor. Tabi büyük afadların olmamasını da diliyoruz.”

"GENÇLERİN UYUŞTURUCU ŞEBEKELERİNİN ELİNE DÜŞMEMESİ İÇİN DE…"

Altyapı hizmetlerinin ardından spor tesisleri, halı sahalar yaparak gençlerin uyuşturucu şebekelerinin eline düşmesini önlediklerini dile getiren Başkan Hasan Arslan, bu konuda yapılanları ise şöyle aktardı:

“Biz bu altyapı hizmetlerini yaparken bir taraftan da gençlerimizin uyuşturucu şebekelerinin eline düşmemesi noktasında spora büyük önem verdik. 11-12 adet spor kulübümüz var. Bunların hepsine ayni anlamda zaman zaman da maddi anlamda destek verdik. Onların halı sahalarını, sosyal tesislerini yaptırdık. Evka 5, Küçük Çiğli, Sasalı, Dadaş, Kaklıç mahallelerinde halı sahalar yaptırdık. Harmandalı Spor Kulübü’ne de bir tane halı saha yapacağız. Çalışmalarını yaptık. Şimdi Maltepe Spor Kulübü var. Onlar da halı saha istiyorlar. Onlara da biz yine Maltepe’de cemevinin olduğu bölgede, bir tane de onlara halı saha yapacağız. Çalışmalarımız sürüyor. Şimdi Esentepe Spor Kulübümüz kuruldu. Onlara da saha yapacağız. Amacımız gençleri bataklıktan kurtarmak, gençleri spora yönlendirmek. Kendi belediyemizin de spor salonlarını oluşturduk. Atatürk Kapalı Spor Salonu inanın hiç boş kalmıyor. Basketbol, voleybol, taekvandosuyla kadınların spor çalışmalarıyla. Hatta bazen okullardan talep oluyor. Bize boş zaman verir misiniz diyorlar, boş yerimiz zamanımız yok. Yine Harmandalı’da metruk bir yer vardı. Yıkılmaya yüz tutmuştu. Yıkmadık. Yıkmak kolay. Biz orayı yaptık, spor salonu haline getirdik. Orada kadınlarımız şimdi spor yapıyor orada. Biz bunları gördüğümüz zaman da memnun oluyoruz. Aynı zamanda Evka 2’de Pelikan Sosyal Tesisi yaptık. Onun bodrum katında da spor salonu oluşturduk, kondisyon aletlerimizi yerleştirdik, kadınlarımız hocalar nezaretinde spor yapıyor.”

"ÇİĞLİLİLERİN AİLELERİYLE GELECEĞİ SOSYAL TESİSLER YAPTIK VE…"

Uğur Mumcu Semt Merkezi’nin önceki dönem projelendirildiğini belirten Hasan Arslan, hizmete açtıkları sosyal tesisler ile de ilçe sakinlerinin başka ilçelere gitmesine gerek kalmadığını kaydetti ve açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bu tesisin açılışına geldik şimdi. Benden önceki belediye başkanım zamanında projelendirilmiş. Akvaryum kafe bizim dönemimizde halkın hizmetine açtık. Benden önceki başkanıma teşekkür ediyorum. Açılışını biz sağladık. Şimdi Çiğli’nin ailece oturulabilecek bir sosyal mekanı var. Vatandaş, daha önce Karşıyaka, Bornova’ya giderdik ailece zaman geçirelim diye, şimdi buraya geliyoruz diyor. Bırakın sadece Çiğlilerin gelmesini, Bayraklı’dan Ataşehir, Atakent, Mavişehir, Bornova’dan gelenler var, çevre yoluna yakın olduğu için. O yetmedi. Biz göreve başladığımız zaman, yalnızca bodrum katı betonlarının atılmış olduğu bir sosyal tesisimiz vardı. Biz geldik onu her şeyiyle bitirdik. Şimdi halkın hizmetine açtık.”

EGE POSTASI

Editör: Haber Merkezi