İZ GAZETE- Gazetemizin geçtiğimiz hafta başlattığı ‘CHP İzmir İl Başkanı kim olmalı?’ anketi, yerini ‘En başarılı İzmir milletvekili hangisi?' anketine bıraktı. Her İP adresinden sadece bir oyun kullanılabildiği ankette, İzmir İl Başkanlığı için 1000’in üzerinden kişi tercihini açıkladı. CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Utku Gümrükçü’nün önde tamamladığı ankette, ilk sıraları gençler ve kadınların oluşturması dikkat çekti. Mevcut İl Başkanı Asuman Ali Güven de yüksek oy alarak, ilk sıralardaki yerini korudu.

KARLIDAĞ: ‘ASUMAN BAŞKAN ‘ADAYIM’ DERSE, BEN ASLA ADAY OLMAM’

Anket sonuçlarına dair gazetemize açıklama yapan CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ, anket sonuçlarıyla ilgili fazla yorum yapmak istemediğini kaydetti. Şuanda İl Başkan Yardımcısı olduğunu hatırlatan Karlıdağ, “İl başkanımız muhtemelen aday olma niyetinde. Dolayısıyla benim bu aşamada bir yarışa giriyor görünmem benim talebim değil. Gazetenizdeki ankette en ufak bir katkım ve destek talebim de olmadı. Her hangi bir yerde, adaylık konuşmam da olmadı. Tabi ki partiliyim ve her göreve hazırım ama il başkan yardımcısıyken ve mevcut durumda adayım demek istemem. İl Başkanımın vereceği karar ve sonrasında örgütün davranışı benim için önemli. Ben şuraya aday olacağım diye yarışa girmeyi bugün doğru bulmuyorum. Asuman Ali Güven başkanımız ‘Ben adaylığa devam ediyorum’ derse, asla aday olarak çıkmam. Parti örgütü; genel başkanımız ve genel merkezimizle birlikte, İzmir’de güçlü ve ileriye umut veren bir yapı oluşturmalıdır. Asuman başkanımız devam etmek isterse ve örgütün bütünü buna karar verirse, güçlü bir yönetimle devam etmesini daha doğru buluyorum.” İfadelerini kullandı.

NALBANTOĞLU: ‘BİZE GÖREV DÜŞERSE SEVE SEVE YAPARIZ’

Eski il başkanlarından Rıfat Nalbantoğlu ise kendisinin özel bir çalışması olmadığını söyledi. “Bu işler insanların kendi istekleriyle değil, partiden ihtiyaç olursa doğar” diyen Nalbantoğlu, genel merkezin tavrının çok önemli olduğunu vurguladı. Delege seçimlerine müdahale edilmemesi gerektiğinin altını çizen Nalbantoğlu şöyle konuştu: “Benim özel olarak kendi talebim yok. Ama parti bize bu anlamda görev verirse yaparız. Bize görev düşerse seve seve üstleniriz. Genel merkezin tavrı çok önemli ve süreç de yeni başladı. Delege seçimleri gerçekten partili üyelerimizin iradelerini yansıtacak şekilde olmalı. Özel müdahaleler yapılmamalı. Partilinin fikrinin hür olarak sorulduğu tek alan burası. Burada da farklı kaygılarla müdahaleler olursa doğru sonuçlar elde etmek mümkün olmaz. Çünkü bu süreç parti açısından ve Türkiye açısından çok önemli. Bu süreci bize yakışır şekilde geçiremezsek çok ciddi problemlerle hem ülke hem parti karşı karşıya kalır.”

GÜMRÜKÇÜ: ‘SİYASETİ MAKAM İÇİN YAPMAM’

Anketlerde derece almayı önemli bulduğunu ifade eden CHP İl Başkan Yardımcısı Utku Gümrükçü ise,  esas olarak çalışmasını Çiğli’de yaptığını söyledi. Siyaseti makam için yapmadığını söyleyen Gümrükçü şöyle konuştu: “Adayımızı elbette anketler belirlemez ama çalışmalarımdan parti tabanının memnun olduğunu gösteren bir veri olarak kabul ederim. Asuman başkanımızın söylediği gibi, İzmir İl Başkanımızın belirlenmesi konusunda Genel Başkanımızın tercihinin belirleyici olacağını düşünüyorum. İl Başkanlığı tartışmasına girmek için erken, seçim süreci başlamadan bu konuların konuşulmasını da doğru bulmuyorum. Bu tür görevler ‘adayım’ denilerek olmaz. Ben kendi çalışmamı Çiğli’de yapıyorum. Siyaseti de makam için değil, partim için yapıyorum. “

GÜVEN: ‘ANKETLERİ ZAMANSIZ BULUYORUM’

Adaylığa dair defalarca açıklama yaptığını ve söylenecek yeni bir şey olmadığını kaydeden CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ise, anketlerin zamanlamasının doğru olmadığını söyledi. Güven,“Anketi doğru bulmuyorum. Zamansız buluyorum. BU tip anketlerin ilçe kongreleri başladığı süreçte olması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

TATAROĞLU VE KILIÇ ADAY DEĞİL

Anket başladıktan bir gün sonra gazetemize ulaşarak, anketten isminin çıkarılmasını talep eden Parti Meclisi üyesi Sevda Erdan Kılıç ve eski Parti Meclisi üyesi Elfin Aslan Tataroğlu ise il başkanlığına aday olmadıklarını açıkladı. İki kadın politikacı da kamuoyunun isimlerini çeşitli görevlere yakıştırmasını anlayışla karşıladıklarını belirtirken, gündemlerinde böyle bir görevin olmadığını kaydettiler.

ANKETE KATILMAK VE SONUÇLARA GÖZ ATMAK İÇİN TIKLAYIN

Editör: Haber Merkezi