İZ GAZETE - Millet İttifakı'nın İzmir Belediye Başkanları Ankara'da birtakım ziyaretler gerçekleştirdi. Heyet ziyaretlerini Anıtkabir'de sonlandırdı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Ankara ziyaretinin sonunda Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdıkları arasında ilginç bir detay dikkat çekti. Soyer'in yazmış olduğu "Rahat uyuyun emanetimizi canımız gibi koruyacağız. Bunun yolunun birlik ve beraberliğimize sahip çıkmaktan geçtiğini biliyoruz' ifadesinde 'biliyoruz' kelimesinin üzerini karalayarak 'öğrendik' yazması ironik bir detay olarak göze çaptı. 

Öte yandan Soyer'in Anıtkabir Özel Defteri'nde 'biliyoruz' kelimesi yerine 'öğrendik' kelimesini kullanması, AKP iktidarının son 17 yılda ötekileştirici politikalarına bir vurgu olarak değerlendirildi.

İşte o yazının tamamı:

Aziz Atam, Sayın Genel Başkanım; Bugün huzurunuza 5 yıl için görev yapmak üzere 31 Mart 2019 tarihinde seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve 25 ilçenin başkanlarıyla söz vermeye geldik. Biliyoruz ki özgürlük nefes kadar hayatidir ve bu topraklarda 100 yıldır özgürce nefes alıyorsak, sizin sayenizdedir. Rahat uyuyun, emanetinizi canımız gibi koruyacağız. Bunun yolunun birlik ve beraberliğimize sahip çıkmaktan geçtiğini öğrendik.

O nedenle birbirimize sımsıkı sarılıp yurtta barış, cihanda barış şiarıyla kardeşlik mayasını çoğaltacağız. Akıl, vicdan ve cesaretle devrimlerinizin aydınlığından feyz alıp, İzmir'i dünyanın en müreffeh kentlerinden biri yapacağız. Yılmayacağız, yorulmayacağız, çok çalışacağız. Biliyoruz ki siz İzmir'in güzel kalpli insanlarının her daim yüreğindesiniz.

Gücümüzün kaynağı, bu aziz hatıranıza şerefle ve gururla sahip çıkacağız. Asla unutmayacağız ki egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."