TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Tacettin Bayır, Eğitim-Sen İzmir 4 Numaralı Şube’nin Bornova’da düzenlediği anma töreninde yaptığı konuşmada Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenler için İzmir’de bir anıt yapılması için Belediye Başkanları ile görüşeceğini söylemişti.

‘MECLİS KARARI LAZIM’

Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenler için İzmir’de bir anıt yapılması bir talep olduğunu aktaran Bayır, “Böyle bir talep var. Dolayısıyla tüm belediye başkanlarıyla görüşeceğim. Bu talebi belediye başkanlarına yüz yüze ileteceğim. Tabi bu sırada seçim arifesine geldik. Ancak anıt dediğimiz şey üç günde beş günde olacak şey de değil. Meclis kararı lazım.” diye konuştu.

‘OHAL’İN İLK ADIMLARIYDI’

Üç-beş kişinin yargılandığını ancak faillerin tam olarak bulunamadığını söyleyen Bayır, “103 tane insanımız ölmüş ve o gün yapılan saldırıyı emperyalizmin uşağı IŞİD’in gerçekleştirdiği söylenmişti. Üç yıl önce ülkemizde bombaların patlaması, OHAL’in ilk adımlarıydı. İktidar aynı zamanda, istikrar istiyorsanız bana oy verin diyordu. Ama kimse nasıl oluyor da bombayı patlatanlar Ankara’nın orta yerine kadar geliyor? Kimse bu sorunun cevabını vermiyor.” dedi.