CHP’nin dünkü fırtınalı PM toplantısında İzmir’den sadece dört ilçe belediye başkan adayı oylanıp kesinleşirken, Menderes’le ilgili ilginç bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. Adı Menderes Belediye Başkan Adayı olarak MYK’dan çıkan, ancak PM’de veto yiyen Celil Anık’ın başını, yıllar önce MHP Lideri Devlet Bahçeli ile çekilmiş bir fotoğrafın yaktığı anlaşıldı.

Edinilen bilgilere göre, şimdiki İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu’nun, MHP İzmir İl Başkanlığı yaptığı dönemde, bir süre MHP Menderes İlçe Başkanlığı yapan Celil Anık, son olarak İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı yaparken istifa edip CHP’den Menderes Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

CHP’nin son yerel seçimlerde kılpayı AKP’ye kaptırdığı, bu nedenle parti için önemli yerlerden biri olan Menderes’te Anık’ın adı öne çıktı. Dünkü MYK’da da kabul edilen Anık’ın adı PM’ye geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, son anda aday adaylığı sinyali vermesiyle dengelerin bir anda değiştiği fırtınalı Parti Meclisi toplantısında İzmir ilçelerinden sadece dördü onaylanırken, Selçuk, Menderes ve Torbalı adaylarının oylanmasından ise son anda vazgeçildi. Parti tabanında büyük şaşkınlık ve kafalarda soru işaretleri oluşturan bu üç ilçeden Menderes ile ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

Anık’ın MHP kökenli olması nedeniyle zaten bir süredir CHP tabanında büyük tepki çektiği, ancak adının oylanmasına kısa süre kala, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile aynı karede görüldüğü bir fotoğrafın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun önüne gittiği ve Anık adının bu yüzden çizik yediği öğrenildi.

EGE POSTASI

Editör: Haber Merkezi