İz Gazete - Katliamda en az 39 kişinin yaşamını yitirip, yine en az 100 kişi yaralandığının ifade edildiği açıklamada son günlerde yılbaşı kutlamalarına yönelik hedef gösterici ve saldırgan açıklamaların saldırıyla ilişkili olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dün İzmir'de metrolarda bu katliamın fikri hazırlığını yapan ve meşrulaştırmaya çalışan gericiler , devrimciler tarafından engellenmişti. Ülkenin polisinden metronun güvenlik görevlisine kadar dün katiller korunmuştu.

Bugün yeni bir yıla girerken ülkemizi katliamlar ülkesine dönüştüren saltanat sevdalısı, 2016'da 27 defa yayınladığı kınama mesajlarına bir yenisini ekledi. Aladağ'da süleymancılara izin veren, ülkeyi ensar karanlığına teslim etmek isteyen, furkan vakıflarıyla sıla vakıflarıyla memleketi gerici bir ağ içine atan halkı kin ve nefret söylemleriyle kutuplaştıran AKP dün o tetiğe basan esas unsurdur.

Bu ülkenin devrimci gençliği olarak ilerici çağdaş demokratik laik bir Türkiye için Halkapınar'da Basmane'de kısacası gericilerin olduğu her yerde mücadele etmeye devam edeceğimizi ilan ediyoruz.

And olsun güzellikler ülkesini kuracağız.”

Editör: Haber Merkezi