İZ GAZETE- Sebze ve meyvedeki yüksek fiyatların düşmesi için hükümet destekli farklı illerde tanzim satış noktaları kurulmuştu. Tanzim satış alanları tartışmalı süreci de beraberinde getirdi. Vatandaşa ucuz meyve satışı yapılan alanların dışında şimdi de üniversiteler de satışa başlandı. İzmir Dokuz Eylül Üniversite’si Rektörü Nükhet Hotar sosyal medya hesabından Tıp Fakültesi’nde tanzim satış manavının kurulduğunu duyurdu.

Hotar paylaşımında örnek projeyi hayata geçirdiklerini belirterek şu açıklamayı yaptı: “"İzmir'de örnek bir projeyi daha hayata geçiren üniversitemiz, mensuplarımızın uygun fiyatlarla meyve sebze satın alabileceği ‘DEÜ Manav' standının ilkini Tıp Fakültemizdeki kantininde hizmete açtı. Hayırlı olsun". dedi.

Konuyla ilgili CHP eski İzmir Millietvekili Zeynep Altıok Akatlı’da kendi hesabından Hotar’ın paylaşımına tepki gösterdi. CHP’li Altıok, üniversitede başlatılan tanzim satışının proje olarak gösterilmesini belirterek, “Üniversite mensuplarının bir-iki lira daha ucuz sebze, meyve almak zorunda kalmalarından utanmadan; 2 kilo soğan, 3 kilo kabak satmayı ‘proje' diyerek akademik kılıfa uydurmuş” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi