İZ GAZETE-  Geçtiğimiz günlerde AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis’te yaptığı konuşmada "Bu ülkede AK Parti gelene kadar 'kadın' kelimesinin adı yoktu Türkiye’de" ifadelerini kullanmış, bu ifadeler pekçok tepkiye sebep olmuştu.

'KADINI SADECE EŞ ÜZERİNDEN TANIMLAYAN BİR ANLAYIŞ...'

Önceki dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Altıok, bu cümlelere yönelik sosyal medya hesabı üzerinden, " AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TBMM Genel Kurulu’nda “Bu ülkede AK Parti gelene kadar ‘kadın’ kelimesinin adı yoktu” demişti. Şimdi de duruma açıklık getirmeye çalışırken, AKP'nin kadına bakışını itiraf etmiş oldu. "Önemli bazı isimlerin eşi bile olamıyordunuz” diyerek, kadını sadece "eş" üzerinden tanımlayan bir anlayışı benimsediklerini kabul etti" ifadelerini kullandı.

Altıok, AKP'li olan bazı isimlerin kadınlara yönelik cümlelerini şöyle sıraladı:

"Daha önce partisinin kadına bakışını devletin başı RTE şöyle ifade etmişti:
*Kadın-Erkek eşitliğine inanmıyorum, Kadından anneliği çıkarırsanız geriye kutsal bir şey kalmaz"

"*Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen bir kadın, iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun eksiktir, yarımdır.
Yine, "Kadına şiddet abartılıyor" diyerek kadının şiddet görmediğini söyleyen Erdoğan; "Kadın-erkek eşitliği fıtrata ters" diyerek meseleye nasıl yaklaştıklarını defalarca ve tuterlılıkla ortaya koymuştu."

"AKP anlayışının bakan, milletvekili, belediye başkanı yaptığı bazı kişilerin bu konuda itiraf gibi açıklamaları da hafızalarımızda duruyor elbet. Örneğin, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek “Kadınlar iş aradığı için işsizlik artıyor”

"Sağlık Bakanı Recep Akdağ: "Tecavüze uğrayan doğursun gerekirse devlet bakar" diyerek tecavüzü bile savunmuştu."

"AKP Milletvekili Ramazan Can TBMM'de “Erkeğin otoritesini, egemenliğini kıralım derken feminizme de davetiye çıkarmamak gerekir”

"Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu “Bir kereden bir şey olmaz”

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin kadına yönelik şiddet konusunda algıda seçicilik olduğunu söyleyerek, "Medya olaylar büyüyormuş gibi bir algıya neden oluyor"

'AKP'NİN KADINI NASIL YOK ETTİĞİNİ GÖREBİLİRSİNİZ'

Altıok ayrıca, "İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğum dönemde hazırlamış olduğum AKP’nin Kadına Bakışı raporunu sizlerle bir kez daha paylaşıyorum. Daha geniş bir okuma yaparak AKP'nin aslında kadının adını adım adım nasıl yok ettiğini görebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi