CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İl Başkanı seçildikten sonra kendisine yönelik başlayan karalama kampanyaları sırasında desteklerini esirgemeyen İzmirliler’e teşekkür ederek başladı. Kadın ve siyaset söz konusu olunca umudun tükenmemesi için inanmak ve çalışmak gerektiğini belirten Kaftancıoğlu seçimleri AKP’nin kazanacağına inanlara “Er ya da geç tarihte diktatörler hep kaybetmiştir. Biz yine de elimizden gelenin fazlasını yapalım. 10 yıl sonra bu güne baktığımızda, bu seçimleri kaybetsek bile -ki bu olmayacak- bugünü hatırlayıp kendimizle gurur duyabiliriz.” diyerek cevap verdi.

Kadın olmanın bu topraklarda her zaman zor olduğuna vurgu yapan Canan Kaftancıoğlu ama zoru başardıkça inançlarının arttığının da altını çizdi. Ayrıca Kaftancıoğlu, Atatürk devrimlerinin ardından laikliğe inancı artan kadınlara değerleri sarsılan cumhuriyetin daha çok ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.

CHP İstanbul İl Başkanı canan Kaftancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim İl Başkanı olmam, sol/sosyalist çevrelerde umut oldu. Sadece kadın kimliğim değil bugüne kadar verdiğim siyasi mücadele de bunda etkilidir elbette. Ben artık "söz bitti" diyenlerdenim. Bu salonlarda hepimiz çok sözler söyledik. Uzun siyasi analizler yaptık hep. Ama ben bundan sonra "söz" ile değil çalışmak ile mücadelemi sürdüreceğim.”

“KADIN KADININ DOSTUDUR”

Daha sonra söz alan CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok daha çok kadını siyaset aracılığı ile yaşamın içinde olmaya ve yaşamı şekillendirmeye davet ettiğini söyleyerek sözlerine başladı. “Kadın kadının kurdudur” diyen anlayışın karşısında “kadın kadının dostudur” demeyi tercih ettiğini söyleyen Altıok “Örneğin, siyasete Dostum Canan Hanım’ın davetiyle girmiş biri olarak bunu az önceki sözlerime örnek olarak sunmak istiyorum.”dedi.

Türkiye’nin cumhuriyet kazanımlarından vazgeçirilmeye çalışıldığını belirten Zeynep Altıok “bölen” bir anlayışın hakim kılınmak istediğinin altını çizdi.

4 yaş üstü kız çocuğunun saç telinden tahrik olan, kısa etekten tahrik olan anlayışın kız çocuklarını tecavüzcüleri ile evlendirmek için yasa yapmaya kalkıştığını hatırlatan Altıok ülkedeki anlayışın sadece kendinden olanı özgür kılmak istediğini dile getirdi.

Siyasette kadına bakışın yaşamda kadına bakışla eşdeğer olduğuna da vurgu yapan İzmir Milletvekili Zeynep Altıok kadına verilen hakların geri alınması söz konusuyken kendilerine dayatılanın “Fırsat” değil “Fıtrat” eşitliği olduğunu sözlerine ekledi.

“Hollanda'ya meydan okunacakken, "Eyyy Hollanda" yerine; Dünya’ya ödüllerle, projelerle meydan okuyalım. Kadın, bilim insanları ile meydan okuyalım.” diyen Altıok “Barış, barış, barış… barış gelene kadar biz varız!” diyerek sözlerini tamamladı.

KAFTANCIOĞLU "GAVUR İZMİR'E" TEŞEKKÜR ETTİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İl Başkanı seçildikten sonra kendisine yönelik başlayan karalama kampanyaları sırasında desteklerini esirgemeyen İzmirliler’ e teşekkür ederek başladı.

Kadın olmanın bu topraklarda her zaman zor olduğuna vurgu yapan Canan Kaftancıoğlu ama zoru başardıkça inançlarının arttığının da altını çizdi. Ayrıca Kaftancıoğlu, Atatürk devrimlerinin ardından laikliğe inancı artan kadınlara değerleri sarsılan cumhuriyetin daha çok ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim İl Başkanı olmam, sol/sosyalist çevrelerde umut oldu. Sadece kadın kimliğim değil bugüne kadar verdiğim siyasi mücadele de bunda etkilidir elbette. Ben artık "söz bitti" diyenlerdenim. Bu salonlarda hepimiz çok sözler söyledik. Uzun siyasi analizler yaptık hep. Ama ben bundan sonra "söz" ile değil çalışmak ile mücadelemi sürdüreceğim.”

Editör: Haber Merkezi