İzmir milletvekili Zeynep Altıok, “Plajda bira içen kadın için beş dakikada bir araba polis gelirken, buraya takviye edilen polis ancak 40 dakika sonra geliyor. Tam üç saat boyunca emniyet saldırganları dağıtacak hiçbir müdahalede bulunmuyor. Ankara’nın göbeğinde, polislerin gözü önünde Sivas katliamı benzeri bir linç girişimi yaşanıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise cenaze gönderildikten sonra saldırganları sakinleştirmeye geliyor. Kim olursa olsun, yaşlı bir kadının cenazesine saldırmak hangi dinde, hangi kültürde, hangi ideolojide yazar? Anadolu kültüründe, düşman dahi olsa cenazeye kötü söz söylenmez, cenaze sahiplerine saldırılmaz. Bilakis acısı paylaşılır. Komşunun cenazesi var diyerek, düğün iptal eden, eğlence yapmayan bir geleneğimiz bir kültürümüz var bizim. Bizler ne zaman böyle bir toplum olduk, ne zaman bu kadar vahşileştik? Bunlar, AKP iktidarın "milli ve yerli" vurgusuyla yaratmak istediği “dindar ve kindar” neslin prototipleri olmalı. Bu toprakların milli ve yerli değerlerinin bu körüklenen nefret dili ve kutuplaştırmayla ilgisi olamaz.

İktidar güdümlü Ankara Valiliği, yaşanan linç girişimini “sataşma” diyerek hafifletmeye çalışıyor. Bu olay ne Bekir Bozdağ’ın yaptığı lanetleme açıklaması, ne de basit bir kınama mesajı ile normalleştirilemez. Saldırı organize olarak planlanmış ve uygulanmıştır. En küçük gösteriye yüzlerce polis ve toma ile müdahale eden, Kızılay’da üç beş kişi yan yana geldiğinde derhal biber gazı sıkıp gözaltına alan polis, bu olaya üç saat boyunca müdahale etmemiştir. Neden müdahale edilmemiş ya da kimler engellemiştir? Ankara valisi, Emniyet müdürü ve tüm sorumlular hakkında soruşturma açılmalarıdır” diyerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıtlaması için şu soruların yöneltti;

1- Cenazenin Ankara İncek mezarlığına gömülmesine itiraz edip cenazeye saldıranların Osmanlı Ocaklarına bağlı kişiler olduğu iddiası doğru mudur? Bu iddia ile ilgili bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

2- Cenazenin hangi saat ve nereden kaldırılacağı dair bir bilgi Ankara Emniyetine daha öncesinden verilmiş midir? Verilmiş ise, gerekli güvenlik önlemleri neden alınmamıştır?

3- Cenaze törenine saldırılacağına dair önceden alınmış bir istihbarat var mıdır?

4- Cenaze yeri ve saatinin bilgisinin Osmanlı Ocaklarına Ankara emniyeti içinden verildiği ve saldırının önceden planlandığı iddiaları doğru mudur?

5- Cenaze törenine yapılan saldırı üç saat boyunca sürmesine rağmen neden müdahale emri verilmemiştir? Verildi ise müdahaleyi kimler engellemiştir?

Editör: Haber Merkezi