CHP İzmir Eski örgütlerden ve seçim işlerinden sorumlu il başkan yardımcısı Altan İnanç bu karanlık dönemde sorumluluk almak ve AKP faşizmine karşı mücadele etmek için örgütten destek istedi.

İl Başkanı ve Yönetimi, İl Kadın Kolu ve İl Gençlik kolu Başkan ve Yönetimleri, İl Disiplin Kurulu, İlçe Başkanları ve Yönetimleri, Büyükşehir ve İlçe Belediye Meclis Üyeleri ve İl Kongre Delegeleri’ne gönderdiği mektupta Türkiye’nin içinde bulunduğu Sosyal, Ekonomik ve Siyasal kaosa dikkat çeken İnanç, CHP’nin her zaman ki gibi ülkenin umudu olduğunu ve bu baskın seçimde örgütle beraber CHP’yi iktidara taşıyarak ülkeyi içinde olduğu durumdan kurtarmak için daha cesurca daha fazla emek harcayarak mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Hak, Hukuk, Adalet ve Özgürlük mücadelesi içinden geldiğini belirten İnanç, bundan sonra da bu mücadelenin ön saflarda yer alacağını söyledi. Emek örgütleri, sendikalar, dernekler, STK'lar ile birlikte hareket etmeye ve hak mücadelesi vermeye söz verdi.

Altan İnanç tüm örgütten destek beklediği mektubunu şu sözlerle bitirdi;

“Sonunda Kişisel iddialarımın, vatan ve millet sevgimin önüne geçmesine izin vermeden, örgütüme güvenerek, sizlerin desteği ile İzmir’e ve ülkeme hizmet etmeye talibim. Hiç birimiz unutmamalıyız; Atatürk’ün emaneti çağdaş Türkiye bize miras değil, bizim gelecek kuşaklara lekesiz bir şekilde aktarmamız gereken kutsal bir emanettir.

Türkiye'ye adalet ve özgürlük gelinceye kadar baskılara, zulme, karanlığa karşı büyük bir özveriyle ve tüm gücümle sürdüreceğim bu mücadelemde desteğinizle yanımda olmanızı diliyorum. Faşizme karşı Adil, eşit ve özgür bir Türkiye’yi yeniden inşa etmeye yürüyeceğiz. Geleceği Atatürk devrimlerinden ilham alan devrimci bir siyasetle kuracağız. Bu yolda hep birlikte; İl/ilçe örgütlerimizle, kadınlarımızla, gençlerimizle ve üyelerimizle tüm gücümüzle CHP bayrağını en tepeye taşımak için çalışacağız.

Bu saray rejimine 24 Haziran’da tüm halkımızla birlikte kazanacağımız demokrasi zaferiyle gereken cevabı vereceğiz. Başaracağımıza yürekten inancımla, umutla ve yoldaşça kucaklıyorum.

Editör: Haber Merkezi