TUGAY CAN / İZ GAZETE - CHP’li Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı Belediye Başkanlığı için aday olmayacağını açıklamasının ardından, Karabağ’ın adı İzmir Büyükşehir Belediyesi için sık sık anılmaya başlandı. Öte yandan Bayraklı Belediye Başkan adaylığı için kimin aday olacağı merak konusu olmuş durumda.

Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ile yaklaşan yerel seçimler için CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı’nın çalışmaları başta olmak üzere gündemi ve yerel seçimleri değerlendirdik.

İşte o söyleşi;

‘GENEL MERKEZ İLE İRİTİBAT HALİNDEYİZ’

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yerel seçim için sürecin başlamasının ardından Bayraklı İlçe Başkanlığı olarak çalışmalarınız ne yönde ilerliyor?

1 Ekim le 12 Ekim tarihleri parti içi istifa süreci, 12 ile 19’u arası ise başvuru süresi olarak belirlnemiş durumda. Dolayısıyla biz gerçek anlamda bir değerlendirmeyi 19 Ekim’den sonra yapabiliriz. Ayrıca, şu ana kadar Bayraklı Belediye Başkanlığı aday adaylığı için kimse dosya almadı. Ama Meclis üyeliği için arkadaşlarımızdan, yoğun bir talep var. Biz Bayraklı İlçe Başkanlığı olarak, 19 Ekim tarihinden sonra gerek, Belediye Başkanı için gerekse Meclis üyeliği için aday adaylarını değerlendireceğiz. Yöntem ile ilgili olarak da hem İl Başkanlığı hem de Genel Merkez ile irtibat halindeyiz. Ben inanıyorum ki Bayraklı’da Cumhuriyet Halk Partisi bir önceki döneme göre oyunu da arttıracak. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, Bayraklı İlçe örgütü seçime hazır durumda. Sandık görevlilerimizi dahi belirledik. Aday belirlendiği an ertesi gün seçim bile olsa biz Bayraklı İlçe örgütü olarak biz hazırız.

'CHP, BAYRAKLI’DA ADAY SORUNU YAŞAMAZ'

Mevcut Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın Bayraklı Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yapmayacağını açıklaması üzerine, Bayraklı’da kimin aday gösterileceği merakla beklenir oldu. Sizce bu aday nasıl bir profile sahip olmalı?

Bayraklı’nın profili zaten Cumhuriyet ile Mustafa Kemal ve Türk bayrağı ile özdeşleşmiş durumda. Burada kişi ile bir sıkıntımız yok. Cumhuriyet Halk Partisi, Bayraklı’da aday sorunu yaşamaz. Kazanma sıkıntısı da çekmez. Bayraklı Cumhuriyet’in ve CHP’nin kalesidir. Bayraklı Belediye Başkanımız, Bayraklı’da çok önemli işlere imza attı. İlçeye bir kent kimliği kazandırdı. Bayraklı’da oturacak bir sandalyemiz yok iken, kurumsal bir kimlik kazandı belediye. O yüzden Cumhuriyet Halk Partisi, Bayraklı’da aday sorunu çekmez.

‘ÖRGÜTÜN SEÇTİKLERİ…’

Şu anda istifa süreci devam ediyor. Adaylık için istifa etmeyi düşünüyor musunuz?

Bu süreçle ilgili 12 Ekim’e kadar süre var. Arkadaşlarımızla oturup, değerlendireceğiz. Doğru olan, örgütün seçtiklerinin, örgütü seçimlere götürmesidir. İstifa eden arkadaşlarımıza saygı duyuyorum. Ancak bu konu ile ilgili henüz böyle bir düşüncem yok.

‘KARABAĞ İZMİR’E RENK GETİRİR’

1 Ekim’de Aziz Kocaoğlu düzenlediği basın toplantısıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yeniden aday olmayacağını açıkladı. Aynı şekilde, Hasan Karabağ’da Bayraklı Belediye Başkanlığı için aday olmayacağını açıkladı. Ayrıca Karabağ’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı yönünde iddialar söz konusu. Sizin bu konuda düşünceleriniz neler?

Aziz Bey İzmir’de 15 yılda önemli projelere imza attı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Aziz Bey aynı zamanda partilimizdir. Partimize de büyük hizmetleri olmuştur. Belediye Başkanlığı bittikten sonra da, parti için çalışacağını ve partiye hizmetleri olacağından hiç kuşkumuz yoktur. Hasan Karabağ’a gelince; Karabağ, aktif siyasette partide ismi olan ender siyasetçilerden birisidir. Eğer Genel Başkan ve MYK üyeleri, kendisini İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterirse; İzmir’de yeni bir ivme, yeni bir heyecan yaratacağını düşünüyorum. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi bu seçimlerde İzmir’de otuzda otuz yapacak. Hasan Karabağ İzmir’e hem renk hem de fark getirir.

'PAZARYERİNİ BAYRAKLI BELEDİYESİ KAPATMADI'

Bayraklı’da aday olacak kişi Bayraklı’da hangi sorunlara odaklanmalıdır? Mesela yeni dönemde pazaryeri sorunu çözülecek mi?

Bayraklı’da yapılması gerekilen hiçbir şey yok, her şey yapıldı. Bayraklı’da yaklaşık 15-16 tane pazaryeri var. Dolayısıyla Bayraklı’da pazaryeri sorunu yoktur. Pazaryerini de Bayraklı Belediyesi kapatmadı. Oradaki pazaryerini mahkeme kapattı. İmar olarak, boş bir yer var ve biz yapmıyorsak her türlü eleştiriye açığız. Pazarcı arkadaşlarımızın da mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında elbette ki çalışmalar yapıyoruz ve en doğru yerin Viyadük altı olduğunu düşünüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu onay verseydi, viyadük altındaki yer olacaktı. Ancak çalışmalarımız devam ediyor. Mutlaka pazaryeri meselesi ile ilgili sıkıntıyı da çözeceğiz. Her ne kadar sorun belediye ile ilgili olmasa da bu konuyu görmemezlikten gelmeyeceğiz.

Editör: Haber Merkezi