İZ GAZETE - Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Belediyesi’nden çıkarılan işçiler hakkında Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada gündeme damga vuracak kelimeler sarf etti.

Aliağa Belediye Meclisi’nde gerçekleşen toplantıda konuşan MHP’li Serkan Acar Haziran ayı Aliağa Belediye Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, “Ben yetkiyi halktan aldım. Sizden almadım” dedi.

‘İSTEDİĞİMİ ALIRIM, İSTEMEDİĞİMİ DE ALMAM’

Acar, ayrıca sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sorgulayamazsın. O benim yetkim.2024’te sandığa gideriz, halk bunları çıkarmışsın bunları almışsın der, oy verir. Ben yetkiyi halktan aldım. Belediye Başkanlık yetkilerimin tamamı yasalardan ve halktan aldım. Belediye Meclisi üyeleri, belediye meclisi yetkilerini kullanır. Ben Belediye Başkanı olarak istediğim kişiyi alırım. İstediğimi de almam. Bu yetkiyi de halktan alıyorum”

NE OLMUŞTU?

Aliağa Belediyesi’nde çalışmakta olan 21 işçinin iş akdi 18 Mayıs tarihinde sonlandırılmış, işten çıkarılan işçiler ise Aliağa Demokrasi Meydanı’nda oturma eylemi başlatmıştı. Konuya ilişkin bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmayan Aliağa Belediye Başkanı MHP’li Serkan Acar, böylece sessizliğini Aliağa Belediye Meclisi’nde bozmuş oldu.