NİL KAHRAMANOĞLU/İZ GAZETE- Gizem Taban’ın sunduğu Z Raporu programının konuğu İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar oldu. Parti çalışmalarından belediyeye kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Adar, teşkilat olarak Aliağa’da sıkı bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Aliağa’da son sürat çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Adar, “Teşkilat olmanın gereği neyse onu yerine getiriyoruz. Daha yapacak çok işimiz var. Bu bilinçle kendimizi sahadan alıkoymuyoruz. Üye katlarımızı ilk günkü şevkle yapıyoruz. Partimize ilgi hat safhada. Yargıtay’ın verdiği verilere bakarsanız pandemiye rağmen çok kısa sürede partimiz 512 bin üyeye ulaşmış durumda. Bu da şunu gösteriyor; İYİ Parti teşkilatları çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor” dedi.

‘CİDDİ BORCU VAR’

Belediyeye yönelik değerlendirmede bulunan Adar, “Şu anda borç yükü Aliağa Belediyesi için çok ciddi rakamlara ulaşmış. 2014’te belediyeyi devraldığında 30 trilyon borcu varken bugün 300 trilyona yaklaşmış durumda. Bu kadar borç var ama ortada hiçbir şey yok. Borç ile yapılan hizmeti örtüştürmeye kalktığımızda uymadığını görüyoruz ve sayın başkana eleştirilerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

‘PARKMATİK BAŞKAN’

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a ‘Parkmatik Başkan’ demesinin nedenin açıklayan Adar, “Geldiği günden beri park yapıyor. 2 park yaptı. Tamam, çok iyi o da bir ihtiyaç. 2015 yılında neden önceki belediye başkanı yapmamış diye eleştirdi. Tabii ki yapabilir ama sadece parkla kalmamalı. 12 seçim vaadi vardı birisini yapmadı. Halkın teveccühünü bu vaatlerle aldı. Bunlar içinde bugün yaptığınız parklar yok. Battı-çıktı yonca projeniz, devlet hastanesi projeniz, Ege Üniversitesi kampüs projeniz nerede? 5 bin toplu konut projesi vardı. Bunlarla ilgili konuşmasını istiyoruz. Alelade, her belediyenin yaptığı çalışmaları proje diye yutturamazsınız. Algı yaptığı kesin. Çünkü belediyenin borcu çok ve yetmiyor. Bu yüzde birçok taşınmazı satıyor. Ne kadara sattığını bilmiyoruz” diye konuştu.

Mesleki Hastalıklar Hastane projesi için belediyenin 100 milyon lira maliyeti ödemesini eleştiren Adar, “Aliağa’nın göbeğinde devlet hastanesi için yer ayılmış durumda. Bu projeye destek vermek varken Çaltılıdere’de mesleki hastalıklar hastanesi yapmak nereden çıktı? Bu konunda tartışılması gerekiyor. Hizmeti elbette destekliyoruz. Ama Aliağa’ya daha farklı getirisi olan yöntemler denenebilirdi” dedi.

‘DANIŞMANI BAŞKAN OLDU’

“Başkanın misyonu danışmanlarını zengin etmek olmamalı” diyen Adar, “Çok büyük vaatlerle İzmir Caddesi’nin yapılacağı duyuruldu. Bir sürü şey söylendi. Bugün baktığımızda orasının ne halde olduğunu hepimiz görüyoruz. 2015 nere 2022 nere. Bunca yıldır atıl durumda. İşte bu projeyi başkanın aklına sokan o günkü danışman. O danışman bugün başka bir yerde belediye başkanı. İşçin olarak gelen bir kişi bugün belediye başkanı. O zamanın parasıyla 4 trilyona yakın para harcandı. Şimdi ikinci bir danışmanı var. Onun da ne yaptığı belli değil” ifadelerine yer verdi.

‘DIŞARIDAN ALIM YAPIYOR’

Bir dönem işçi çıkarımı ile gündemden düşmeyen Aliağa Belediyesi’nde dışarıdan alımlar yapıldığını ifade eden Adar, “İlk geldiği dönemde 130 işçi çıkarmıştı. Bankamatik dedi ancak bunun böyle olmadığı anlaşıldı. 2019’da seçimi kazandıktan sonra yine bir işçi kıyımına başladı. Ancak öncesine bakmak lazım. Seçimlerden önce TİS imzaladı ve çok yüksek maaş zammıyla gündem oldu. Bunun gösterişini yaptı. Seçimden hemen sonra kıyıma başladı. Şu anda da işçi alımları devam ediyor. Aliağalıları almıyor. Çevre ilçelerden alımlar var. Bunları alacaktın neden işçi çıkardın? Siyasi olup olmadığını bilmiyoruz. Kendi partisi de şikâyetçi. Üst düzey olmak kaydıyla alımlar yapılıyor ve bunları doğru bulmuyoruz. Aliağa’yı Aliağalılar yönetmeli” diye konuştu.

‘OTORİTER YAPISI VAR’

Belediye meclisinde sorularına yanıt alamadıklarını da sözlerine ekleyen Adar, “Serkan Başkan’ın mutlak otoriter bir yapısı var. Söylediği sözün üstüne söz kabul etmiyor. Meseleleri tartışamıyorsun. Aliağa halkına anlatamıyorsun. Konuşmayan, azarlayan, geçmiş dönemlerde gördük hakaret eden bir başkan var. Biz Aliağa halkı adına soru soruyoruz. Kimseden çekincemiz yok. Sormaya da devam edeceğiz” dedi

‘VATANDAŞ RAHATSIZ’

Adar son olarak vatandaşın hizmetlerle ilgili şikâyeti olduğu dile getirerek, “Vatandaş bu dönem Serkan Bey’den rahatsız. Parklarla algı yaparak çalışıyoruz görüntüsü vermeye çalışıyor. Ancak halk yemiyor. Üçüncü dönemi için de istiyor fakat halk buna izin vermeyecek. Aliağa, 3’üncü dönemi vermeyecek” diye konuştu.

‘BÖYLE BELEDİYECİLİĞİ HERKES YAPAR’

İlçe için ihtiyaç olan ve vaat edilip yapılmayan projelere de değinen Adar, “Göreviniz olup da yapmanız gereken işleri yapmıyorsunuz. Bir otogarımız yok. Aliağa Belediyemizin belediye binası yok. Yenisi yapılacak dendi. Düğün salonumuz yok. Otopark da bir sorun. Bunları yapmayıp park yapıyorsun. Çok değerli arazileri satıp çok küçük kısmıyla park yapıp insanların gözünü boyuyor. Böyle belediyeciliği herkes yapar” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi