Kuzeyin Sesi'nde yer alan habere göre, toplantının son bölümünde, dilek ve temenniler kısmında söz alan Aliağa Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Hakan Turan olayı hatırlatarak “Aliağa’da bir mafia belediyeciliği mi yoksa sosyal belediyecilik mi var?” diye sordu.

Turan, konuşmasında şunları söyledi:

“Üzülerek söylüyorum ki, geçtiğimiz günlerde maalesef Aliağa’mız yine hoş olmayan bir olayla ulusal basına konu oldu. Gönül isterdi ki Aliağa’mızı güzel olaylarla ulusal basında görelim ancak malum iddialar sebebiyle, bir darp iddiasıyla ulusal medyaya düştük. Son olayda ortaya atılan iddialar karşısında isterdik ki siz de bir açıklama yapın, ancak suskun kalmayı tercih ettiniz. Aliağa Belediyesi’nin yaptığı her faaliyet ve uygulamada açıklama yapan siz bu konuda açıklama yapmamayı tercih ettiniz. Buna saygı duyuyoruz.

Bizim açımızdan olayın haklı haksız boyutu çok önemli değil, çünkü mevcut haliyle yargıya yansımış bir olaydır. Türk adaleti bununla ilgili nihai kararını verecektir. Ancak ortada bir darp iddiası var. Her iki tarafın konuyla ilgili farklı gerekçesi ve açıklaması olabilir. Ancak bu darp iddiasının nerede yaşandığı ve tarafların kimler olduğu bizim için önemlidir. Sizin kendi listenizden belediye meclis üyesi seçilmiş bir kişiyle yaşadığınız bir darp olayı mevcut. Bu konuyla ilgili sizin yine geçmiş zamanlarda belediye meclisine yönelik eyleminiz vardı ki yargılandınız ve bu konuda ceza aldınız. Akabinde Büyükşehir Belediyemizin Genel Sekreteri’ne yol ile ilgili söylemleriniz mevcut. Bunun gibi birçok olay sayabiliriz. Bunlar bizim nazarımızda korkutucu ve ürkütücü eylemler. Bulunduğunuz makam gereği, Aliağa Belediye Başkanı sıfatını taşıyan sizler bu tip olaylardan uzak kalmalısınız. Her ne sebeple olursa olsun, bu tür konularla adınızın anılması bizler için bile üzüntü verici bir durum. Görüyorum ki çember çok daraldı. 25 tane seçilmiş meclis üyesine kadar daralmış eylemleriniz mevcut. Bu konuyla ilgili nihai olarak söylemek istediğim şey şudur: Aliağa’da bir mafia belediyeciliği mi var yoksa sosyal belediyecilik mi var? Bu ayrımı yapmakta güçlük çekiyoruz. Tüm Aliağa halkına; her konuda, şiddete maruz kalmış herkesin yanında olduğumuzu, bu konuların da takipçisi olacağımızı bildirmek istiyorum.”

CHP’Yİ NE KADAR İLGİLENDİRİR?

CHP Grup Sözcüsü Hakan Turan’ın konuşmasında yer alan konulara yanıt veren Belediye Başkanı Serkan Acar konunun aile içi bir mesele olduğunu ifade ederek “Tabii Aliağa’da mafia belediyeciliği mi var, sosyal belediyecilik mi var; onu halk takdir eder. İkinci konu, evet, üzücü bir olay vuku bulmuştur. Kendisi bizim meclis üyesi olarak gördüğümüz bir kardeşimiz değil, aile ferdimizdir. Aile içinde gerçekleşmiş olan bir olaydır. Bu noktada CHP’yi ne kadar ilgilendirdiğinin takdirini de kamuoyuna bırakıyoruz.” şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda söz alan CHP belediye Meclis Üyesi Oğuzhan Özşahin ise Acar’ın darp olayının CHP’yi ilgilendirmediği yönündeki açıklamalarına yanıt vererek “Seçilmiş bir başkansınız, seçilmiş bir belediye meclis üyesine meclis üyesi olmasıyla ilgili bir durumdan dolayı iddialara göre bir darp durumu söz konusu. Böyle bir durum olduğunda CHP’yi tabii ki ilgilendirir. Siz seçilmiş bir kişi olarak seçilmiş birini darp ediyorsanız veyahut herhangi bir vatandaşımıza böyle yapılırsa elbette bu bizi ilgilendirir.” dedi.

Editör: Haber Merkezi