İZ GAZETE - 31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlere Aliağa’da Cumhur İttifakı çatısı altında giren ve MHP listeleri üzerinden Aliağa Belediye Meclisi’ne giren AKP’li Serhat Aras, Eda Kılıç, Ferhat Lek ve İbrahim Halil Özer AKP üyeliğinden ve MHP meclis üyeliğinden istifa ettiklerini açıkladı. Açıklamada ayrıca dört ismin yollarına bağımsız Meclis üyesi olarak devam edeceği belirtildi.

‘İL BAŞKANI’NIN NEZAKETTEN UZAK AÇIKLAMALARI…’

Kamuoyuna yaptıkları açıklama ile AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli tarafından 4Temmuz tarihinde gerçekleşen bir toplantı sırasında Cumhur İttifakı çatısı altında girmiş oldukları Aliağa Belediye Meclisi’nden MHP Meclis üyeliğinden istifaya zorlandıkları belirten Meclis üyeleri “Sayın İl Başkanımız bizlerin konuşmasına bile müsaade etmeden, nezaketten uzak, küçümser bir tavırla bizleri azarlayarak MHP Aliağa Belediyesi üyeliğinden istifa etmemizi söylemiştir. İstifa etmeyen meclis üyeleri hakkında gerekli disiplin işlemlerinin yapılacağını dile getirmiştir” denildi.

‘BAĞIMSIZ OLARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ’

Açıklamada ayrıca AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli tarafından gerçekleştirilen bu tavrı hak etmediklerini düşündüklerini kaydeden Meclis Üyeleri “Bu sebeple Adalet ve Kalkınma Partisi üyeliğinden, Aliağa Başkan Yardımcılığı’ndan ve MHP Aliağa Belediyesi Meclis üyeliğinden istifa edip bağımsız meclis üyeleri olarak yolumuza devam etme kararı aldık” ifadelerine yer verildi.

MHP’NİN KAÇ MECLİS ÜYESİ KALDI?

MHP sıralarından Aliağa Belediye Meclisi’ne giren AKP’lilerin yoluna bağımsız olarak devam edecek olmasının ardından Belediye Meclisi'nde partilerin Meclis üye sayısı da değişmiş oldu. Buna göre  MHP’nin 7, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 14 ve  bağımsız meclis üyesi sayısı ise 4 olarak değişmiş oldu.

Editör: Haber Merkezi