İZ GAZETE- MHP’li Aliağa Belediyesi’nde skandallar bitmiyor. Yüzlerce işçiyi işten çıkaran belediyede şimdi de borç skandalı yaşanıyor. Aliağa Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyeleri, belediyeye ait şirketlerin borçları için, Aliağa halkının malı olan belediye gayrimenkullerinin tapuda devir ve tescil işlemleri için yetki istedi. MHP’li 11 meclis üyesi, gerekli yetkinin verilmesi ile ilgili olarak konunun meclis gündemine alınması ve karara bağlanması için Aliağa Belediyesi Meclis Başkanlığı’na bir dilekçe sundu.

Dilekçeye göre, belediyenin ortaklığı bulunan Aliağa Belediyesi Petrol A.Ş., Aliağa Belediyesi Jeotermal A.Ş. ve Aliağa Belediyesi Personel Ltd.Şti.'ye ait vergi ve sigorta borçlarına karşılık, yine belediyeye ait 59 gayrimenkulün Hazine ve Sosyal Güvenlik Kurumuna devredilmesi istendi. Bu sebeple de Gelir İdaresi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmek üzere, Meclis Başkanlığı’na, gayrimenkullerin tapuda devir ve tescil işlemleri ile ekspertiz görüşmeleri hakkında belediye encümenine gerekli yetkinin verilmesi için meclis gündemine alınarak, karara bağlanması arz edildi.

Listedeki gayrimenkullere bakıldığında ise belediyeye ait yüksek değerdeki birçok arsa, ibadet yeri, plaj, tarla ve sit alanları da göze çarpmakta. Listede yer alan gayrimenkullerin kıymet takdiri ise toplamda; 104 milyon 112 bin 943 TL.

İşte o dilekçenin ve listenin tamamı:

Editör: Haber Merkezi