TUGAY CAN / İZ GAZETE - MHP’li Aliağa Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından sayıları yüzü aşan Aliağa Belediyesi çalışanını işten çıkarmasının ardından Aliağa Belediyesi’nde skandalların sonu gelmiyor.

2018 yılı Aliağa Belediyesi Denetim Raporu’nda yer alan bilgiye göre Aliağa Belediyesi’nin, 19 Şubat 2018- 31 Aralık 2018 tarihleri arasında ‘Cenaze Törenleri’nde Tavuklu Pilav ve Ayran alımı’ başlığı altında 446 bin lira harcama yaptığı ortaya çıktı.

10 AYDA 12 KEZ HARCAMA YAPILMIŞ

2018 yılı ‘Denetim Raporu bilgilerine göre MHP’li Belediye’nin ilki 19 Şubat tarihinde olmak üzere 23 Mart, 2 Mayıs,5 Haziran, 2 Temmuz, 27 Temmuz, 28 Ağustos, 7 Eylül, 16 Ekim, 3 Aralık, 24 Aralık ve 31 Aralık tarihlerinde gerçekleşen cenazelerde ‘Tavuklu Pilav ve Ayran alımı’ başlığı altında 446 bin liralık harcama yaptığı belirlendi.

On aylık süre içerisinde on iki farklı harcamanın bulunduğu raporda yer alan bilgiye göre ayrıca harcamalar Aliağa Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

CAMİ BAHÇESİNİN DUVARI İÇİN 78 BİN LİRA !

Öte yandan Aliağa Belediyesi’nin gerçekleştirdiği harcamalarda Toki Camii bahçe duvarının yapılması için harcanan miktar da dikkat çekti.

Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından harcamada ‘Camii Bakım Onarım Hizmet Alımı’ başlığı altında Aliağa’nın Siteler Mahallesi’nde bulunan Toki Camii bahçe duvarının yapılması için 78 bin lira harcandığı ortaya çıktı.

Ayrıca Fen İşleri Müdürlüğü’nce Cami Bakım Onarımı için 2018 yılı içerisinde toplam 104 bin lira harcama yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan Aliağa Belediyesi’nde yüzü aşkın emekçinin işten çıkarılmasının ardından bu tip harcamaların nasıl bir tepki ile karşılanacağı merak konusu oldu.

BELEDİYE BAŞKANI 'İSTEDİĞİMİ İŞE ALMAM' DEMİŞTİ

Aliağa Belediye Meclisi toplantısında işten çıkarmalar hakkında konuşan Serkan Acar, "Ben Belediye Başkanı olarak istediğim kişiyi alırım. İstediğimi de almam." ifadelerini kullanmış, Acar'ın bu söylemleri büyük tepki toplamıştı.

AKILLARA BELEDİYE HARCAMALARINI VATANDAŞLA PAYLAŞAN BELEDİYELER GELDİ

Aliağa Belediyesi’nde yapılan keyfi harcamaların bu denli ayyuka çıkmış olması akıllara Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu başta olmak üzere Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının belediye harcamalarını kalem kalem halk ile paylaşıyor olmasını getirdi. Öte yandan konuya ilişkin Aliağa Belediyesi tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.