TUĞÇE KAŞ / İZGAZETE- CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak ‘’Kendileri her anlamda cumhurbaşkanlığına hazır bir aday. Ülkedeki insanları ötekileştirmeden, dış politikada Türkiye’yi temsil edeceğini ve kendilerinin bir eğitimci olarak eğitimle ilgili çok önemli adımlar atacağına inanıyorum. Açıkçası ben Muharrem İnce olmazsa olmazımız diyorum ‘’dedi.

‘PARTİMİZ BİZİM EVİMİZ’

Yeni dönem milletvekili aday listelerinde adı olmayan Ali Yiğit, partili olarak bu duruma hiç kırılmadığını belirterek, ’’ Benim milletvekili adayı olmam çok önemli değil. Önemli olan CHP’nin iktidar olmasıdır. Ülkedeki insanlar için ve partimiz için ne yapabiliriz düşüncesindeyiz. Benim gibi diğer milletvekili arkadaşlarımda beklentisiz çalışıyor. Partimiz bizim evimizdir’’ dedi.

CHP PARLAMENTER SİSTEMDEN YANA

CHP’nin başından beri parlamenter sistemden yana olduğunu söyleyen Yiğit, ‘’Konuyla ilgili Sayın İnce Meral Akşener ile bir yol haritası çizmeye çalışılıyor ve görüşmeler de yapıyor. Millet ittifakı içerinde başka partiler de yer almaktadır. Açıkçası diğer ittifak partiler bu süreçte CHP’nin iktidar olacağını gördüler. Sonuç olarak bu sisteme geçilecektir. Ancak ülke öyle bir hale geldi ki olağanüstü hal yaşıyoruz. Gelen kişi hemen iç barışı sağlayacak, ekonomiyi düzenleyecek. Bugün iktidara CHP geçerse en azından belli bir süre bu ülkenin refaha çıkması için ne gerekiyorsa o yapılacaktır’’dedi.

CHP’DE 'İNCE' RÜZGARI

Son olarak İzmir’i CHP’nin kalesi olarak gördüğünü söyleyen Yiğit ‘’ Muharrem İnce’nin çıkışıyla gerçekten biz iyi bir rüzgar yakaladık. Bunun nedenin de Muharrem İnce’nin sahaya inişiyle verdiği mesajların insanlara daha sempatik gelmesindendir. Vatandaş Muharrem İnce’ye sahip çıkacaktır. İlk turda Muharrem İnce çıkamasa da, ikinci turda daha net mesajlar vererek, diğer siyasi partileri de yanına alarak sahaya inecektir’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi