Gazetemiz yayın yönetmeni Ümit Kartal’ın sunduğu ’35 Dakikada Gündem’ programına canlı yayın konuğu olan Onur Kılıç, BHH’nin referandum sürecinde yürüteceği çalışmaları anlattı.

Referandum’dan ‘hayır’ çıkması için seferber olduklarını anlatan Kılıç, buna karşın ‘hayır’ın tüm problemlerin çözümü olmasını beklememek gerektiğini vurguladı.

İhtiyacın örgütlenerek ‘Haziran ülkesi’ni kurmak olduğunu söyleyen Kılıç, izleyicilerden gelen bir soru üzerine ise ‘Haziran ülkesi’ni şöyle tanımladı: “Haziran ülkesi Ali İsmail Korkmaz’ın ufku, Ali İsmail Korkmaz’ın hayallerindeki ülke, Berkin Elvan’ın rüyasındaki ülkedir. Berkin Elvan’ın bir facebook paylaşımı vardı: ‘Tek yapabildiğim spor umutla yarınlara koşmak’ şeklinde. İşte o umutla koşulan yarınlar haziran ülkesi içerisinde, hiç kimsenin kimliğinden, hiç kimsenin, cinsiyetinden dolayı, sınıfsal konumundan dolayı aşağılanmadığı, herhangi bir sınıfsal farkın ortada kalmadığı, sömürünün kalktığı, çocuklarımızın özgürce yaşadığı, kimsenin yurttaşların haklarını gasp etmediği bir ülkeyi kurmak peşindeyiz. Haziran ülkesi gezi barikatlarındaki dayanışmayı örgütlemek demek... Haziran ülkesi demek devrim bakkalındaki parasız ilişkiyi takasa dayalı ilişkiyi toplumsallaştırmak demek”

İLGİLİ HABER: DİSK Genel Başkanı Kani Beko: ‘Karanlığa küfretmeyin, aydınlık için bir mum yakın’

PROGRAMIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN: