İZ GAZETE - İz Web TV'de yayınlanan' Doğan Beyazgül ile İzmir Notları'nın konuğu Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, soruları cevapladı. 

Eski il başkanlığı yapmış olan Ali Engin, CHP İzmir İl Kongresi hakkında konuşarak, "Bir kongre daha geride kaldı. Ondan öncesinde de çok başarılı ilçe kongrelerimiz, delege seçimlerimiz yapıldı. Görevini iki yıldır başarıyla sürdüren bir il başkanı görevini yapıyordu. Parti kamuoyu bunu değerlendirdi ve yeniden aday olması konusunda uzlaşma sağlandı. Diğer aday arkadaşlarımız ise yeterli imzayı bulamadılar. Demokrasi kültürünün en iyi işlendiği parti CHP olmasına rağmen çarşaf, blok listeleri halen zor bir konu. Uzun zamandır çarşaf listeyi savunmamıza rağmen, genel merkeze neden 540 ile aday gösterilen bir başkanın kongresini çarşaf listeyle yapıyoruz diye sormuştuk. Blok liste olsaydı bu tür tartışmalar olmayabilirdi. Yine de hayırlısı olsun diyelim" dedi.

'İCRAAT DÖNEMİMİZ BAŞLIYOR' 

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Narlıdere'de olan 11 aylık süreci değerlendirerek, "Her yönetici gibi önce seçim öncesindeki vaaatlerimizi, minimum ihtiyaçlarımızı ve kaynaklarımızı önümüze koyduk. Yaptığımız projelere yüzde 95 oy oranında bir güven var. Şimdi ise kaynağımız hazır, nisan ayından itibaren icraate başlıyoruz. Önümüzdeki dört yıl icraat dönemimiz olacak" diye konuştu.

'NARLIDERE'DE KADINLAR İŞİN MERKEZİNDE OLACAK' 

Kadın kooperatifçiliğe yönelik konuşan Ali Engin, "Önümüzdeki dönemlerde kadın girişimcilerimize finansal okur- yazarlık kursları düzenleyeceğiz. Biz istiyoruz ki önünüzdeki dönemde 50'ye yakın kadınımıza işletme açalım. Kadınlarımız meslek edinsinler, yeni gelecek kursun, yeni bir hayata sahip olsunlar. Biliyoruz ki yeni Narlıdere'de kadınlar işin merkezinde olacak" ifadelerini kullandı. 

İZMİRDE İLK: ÇOCUK ORKESTRASI

İzmir'de ve hatta Türkiye'de ilk olan 80 kişilik çocuk orkestrası hakkında konuşan Engin, "Geçen haftalarda bir huzurevine konser verdik. Ben inanıyorum ki Narlıdere'nin adını duyuran bir orkestra olacak bu, gereken desteği sonuna kadar vereceğiz" dedi.

'NARLIDERE'DE DAHA ÇOK İNSAN İŞ BULACAK'

Ali Engin, Narlıdere'de yapılacak projelere yönelik konuşarak, "Ben hayalle hayalperestliği ayırıyorum. Hayalperest olmak sizi gerçeklerden uzaklaştırabilir ama hayal kurmadan hiçbir şeyi başaramazsınız. Hayallerimiz gerçeğe, kaynaklarımıza, o bölgenin ihtiyaçlarına uygun olmalı. Beş yıl sonunda Narlıdere ekonomisini yüzde yüz büyüteceğiz. Tarihi bölgelerimiz ayağa kalkacak, daha çok insan iş bulacak, sportif faaliyetlerimiz artacak. Daha çok kültür, daha çok sanatla bulusacagiz. Sahil evlerinde çay bahçesi yapacağız. 4,5 km'lik bisiklet yolu yapıyoruz. Bütün bunlarla 4 yıl sonra büyüyen ekonomisiyle ve bitecek olan metroyla daha çok insanın ziyaret ettiği, kadınların aktör olduğu, insanların para kazandığı bir Narlıdere hayal ediyoruz. Bu hayallere herkesi katıyoruz, sadece Ali Engin'in hayali olsa bu başarılamaz" dedi.

'KONUŞMAK İÇİN DAHA ERKEN' 

Engin, 'İkinci dönem de belediye başkanlığı düşünüyor musunuz' sorusunu, "Bu konuları konuşmak için daha erken. Ben bana verilen bu görevi hakkıyla yapmak istiyorum. Daha sonrası partinin vereceği bir karar. Tabii ki Narlıdere için yapacağımız projelerimiz, hayallerimiz var.
Ama daha dört yıl varken bir siyasetçi, vatandaşa 'ben bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak istiyorum' dememeli, ben bunu uygun bulmuyorum. Narlıderelilere de partime de güveniyorum. Emek veren kimseyi yalnız bırakmazlar" diyerek cevapladı.

'SOYER'İN İZMİR'İ BAŞKA YERE GÖTÜRME HAYALİ VAR'

İzmir Büyükșehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i değerlendiren Engin, "İzmir turizm şehri olsun, korunsun, korunarak kalkınsın, İzmir'de uzlaşı kültürü olsun hedefi Tunç Soyer'de de var. 30 ilçe bu hedefe uygun çalışırsa İzmir dördüncü beşinci yıldan sonra milyonlarca turistin geldiği bir şehir olacak. Tunç beyi başarılı buluyor ve vizyonunu beğeniyorum. İzmir'i başka yere götürme hayali var. Bazı insanlar Tunç beye neden yurt dışına gidiyor diyorlar, milyonlarca turisti burada oturarak getiremezsiniz" dedi. 

'KURULTAYDA ADAY OLANA SİTEM EDİLMEZ' 

"Kurultay'da Kılıçdaroğlu'nun karşısına aday çıkar mı" sorusunu cevaplayan Ali Engin, "CHP'de her arkadaşımız aday olabilir, tüzüğümüz açık. Hatta sayın Deniz Baykal zamanında aday olmak isteyenler, delegelerin yüzde yirmisinin oyunu almalıydı, sayın genel başkanımız kendi önerisiyle bunu yüzde ona indirdi. Bu ne demek, aday olmak isteyenlerin işini kolaylaştırdı demek. Ama ben sayın genel başkanımızı aday olarak görmek istiyorum. İzmir'in 56 delegesinden biriyim ve hepimiz ona imza vereceğiz. Peki başkası aday olabilir mi, evet olabilir. 
Aday olana sitem edilir mi, edilmez. Ama ben çok yüksek bir oyla genel başkanımızın seçileceğine inanıyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi